Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Jon 4, 1-11, Lk 11, 1- 4 

Akých dní máte vo svojom živote viac?

Tých pekných, keď sa cítime ohromení a šťastní, alebo bolestných. Možno najviac všedných – bezfarebných, ktoré sa nám do pamäti nejako nezapíšu.

Možno si to neuvedomujeme, ale modlitba by nám mala túto rôznorodosť života vyrovnávať, či stabilizovať. Pozor, nie v takom zmysle, že ak sa cítime šťastní máme sa brzdi, podľa hesla „po smiechu prichádza plač“. Boh nežiarli na naše šťastie.

Mali by sme pamätať na Boha, keď nás požehnal nádherným dňom. V ťažkých dňoch by sme sa mali modliť nielen preto, že nemáme inú možnosť a že sme v koncoch. Vedieť také dní prekonať by nám mal práve vzťah s trpiacim Ježišom, ktorý je už zmŕtvychvstalý. To môže dodávať nádej. Modlitba je vtedy uznaním, že naša potreba Boha nie je len čiastočná, ale totálna. Vo vzťahu k Bohu môžeme mať krajšie i všedné dni, lebo si uvedomujeme, že Boh nás v nich vedie a je s nami. Môžeme prežívať „krásne všedné dni“. Veď Stvoriteľa nám Ježiš dovolil nazývať Otcom.

Pozrime sa na modlitbu nie z pohľadu kvality prežívaných dní, ale z pohľadu vzťahu k Bohu. Keď sa modlíme, posilňujeme totiž náš osobný vzťah s Nebeským otcom. Máme byť otvorení - úprimní, keď sa rozprávame s ním. Keď prosíme o odpustenie, mali by sme sa tiež naučiť odpúšťať tým, ktorí nám urobili zle.

Ak voláme Boha Otcom, hovoríme, že pozná naše potreby a chce nám dať to, čo nám pomôže najviac.

Pane, za zajtrajšok a jeho potreby sa nemodlím. Daj mi svoju láska a milosť práve pre dnešok, veď si Otec a ja sa snažím dôverovať ti.

Turzovka, 11.10.2023

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1045-streda-27-tyzdna

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1888-streda-27-tyzdna-18

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3634-streda-27-tyzdna-22 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.