Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Kol 1, 24 – 2, 3, Lk 6, 6-11

Prečo prišli farizeji do synagógy?

Kvôli čomu sa tam ukázali? Chceli sa učiť od Ježiša? Nie, neboli tam preto, aby sa učili, ale aby vyvolali hádku. Našli nejakú chybu na Ježišovi. Čítame: A zákonníci s farizejmi naň striehli, či v sobotu uzdraví, aby ho mali z čoho obžalovať.

Neprišli preto, aby sa učili, ale aby sa pokúsili nájsť obvinenie, ktoré by bolo vznesené proti Ježišovi. Aký rozdiel od muža s vyschnutou pravou rukou. Tento muž sa prišiel učiť, farizeji prišli špehovať Ježiša.

Prečo chodíš do kostola? Niektorí ľudia chodia do kostola preto, lebo dúfajú, že tým Boh vyrieši všetky ich problémy. Alebo ich môže urobiť bohatými. Dúfam, že nik z nás nechodí do kostola, pretože sa chce pohádať s iným, alebo nájsť niečo zlé na tom, čo kazateľ povedal alebo urobil. Niektorí ľudia chodia do kostola, pretože je to ich náboženská povinnosť. Vedia, že by mali chodiť do kostola, chodia celý život, a tak sa objavujú preto, aby venovali svoj čas Bohu. Niektorí ľudia chodia do kostola hľadať zážitok, vzrušenie, stretnutie s Duchom Svätým. Niektorí ľudia chodia do kostola z pocitu viny. Celý týždeň hrešili, a tak chodia do kostola, aby sa pokúsili upokojiť Boha.

Prehodnoťme svoju návštevu kostola.

Turzovka, 11.9.2023

Úvahy inšpirované dnešnými čítaniami nájdete na:

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/879-utorok-23-tyzdna

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1417-pondelok-23-tyzdna

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1855-pondelok-23-tyzdna-18 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.