Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

1 Sol 2, 9-13, Mt 23, 27-32

Často badáme nútené úsmevy na tvárach športovcoch, ktorí sa dlho po víťazstve musia prezentovať s trofejou na rukách.

Ich úsmevy už nie sú také spontánne ako hneď po víťazstve, ale vynútené. Rovnako sledujeme úsmevy politikov, ktorí sa pretvarujú. Nielen oni, často aj my prezentujeme inú tvár, akú v skutočnosti máme.

Často sa tvárime na objednávku, hovoríme a konáme podľa spoločenských konvencii, dávame si pozor, lebo „čo by povedali susedia?"

 Existuje len jeden názor, od ktorého skutočne záleží. Boh pozná pravdu.

Ježiš dnes vyčíta zákonníkom a farizejom: Beda vám, zákonníci a farizeji, pokrytci, lebo sa podobáte obieleným hrobom, ktoré zvonka vyzerajú pekne, ale vnútri sú plné mŕtvolných kostí a všelijakej nečistoty! Tak sa aj vy navonok zdáte ľuďom spravodliví, no vnútri ste plní pokrytectva a neprávosti.

Splnilo sa čo prorokoval Izaiáš, že na Mesiášovi „spočinie duch Pánov a nie podľa zdania očí bude súdiť, ani podľa počutia karhať, ale v pravde bude súdiť maličkých a rozhodovať priamosťou v prospech krotkých zeme. I porazí zem prútom svojich úst a dychom svojich perí usmrtí zlosyna. Pravda bude pásom jeho bedier a vernosť opaskom jeho drieku. (Izaiáš 11:2-5).

Vonkajší vzhľad môže byť klamlivý. Srdce odhaľuje skutočné zámery a postoje, ktoré formujú spôsob, akým premýšľame o iných. Ježiš použil silné slová, aby varoval náboženských vodcov a učiteľov (i nás) o márnivosti vonkajšieho vzhľadu a predstierania - nosenie masky, ktorá skrýva pravdu, zámery a myšlienky srdca.

Turzovka, 29.8.2017

Úvahu nad dnešným evanjeliom môžete nájsť i na:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/403-streda-21-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1406-streda-21-tyzdna-2

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2674-streda-21-tyzdna-20 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.