Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sdc 6, 11-24a, Mt 19, 23-30

Pán Ježiš nás varuje, aby sme z dobier tohto sveta nerobili cieľ nášho života, ani aby sme v nich nehľadali potvrdenie našej hodnoty.

Jeho slová nie sú namierené proti držbe materiálnych veci. Nakoniec, potrebujeme materiálne veci. A bol to Boh, ktorý nás stvoril takým spôsobom, že ich potrebujeme. Potrebujeme ich každý deň. Potrebujeme jesť a piť každý deň, musíme sa obliekať, musíme mať bývanie. Peniaze potrebujeme aj na uspokojenie duchovných potrieb, už len na kúpu knihy alebo pomoc tým, ktorí to potrebujú. Ale to sú len prostriedky - nie cieľ alebo základ zmyslu nášho ľudského života.

Je to veľká bieda, ak niekto vidí svoju hodnotu v tom, čo má: že je obchodník, minister alebo riaditeľ, že sa mu darí, že má veľký bankový účet. Veď skutočná hodnota človeka je v jeho srdci.

Oko ihly, cez ktoré má prejsť ťava, mi pripomína určitú predstavu o tom, z čoho bude pozostávať oslobodenie po smrti. Origenes si totiž cestu k Bohu predstavoval tak, že bude prechádzať colnými komorami, kde nám zlí duchovia vezmú všetko, čo im patrí.

Veru, je toho veľa, čo v nás nie je Božie - naše chyby, hlúpe pripútanosti, vnútorný nepokoj. Rástlo to s nami a stalo sa súčasťou nás samých. Vziať nám to môže byť veľmi bolestivé. Ale oslobodzujúce.

Potrebné je, aby toto oslobodenie sa uskutočnilo teraz, už v tomto živote. Pretože týmto spôsobom aj bohatý človek bude schopný prejsť okom ihly.

„Ľuďom je to nemožné, povedal Pán Ježiš, ale Bohu je všetko možné.“ Perfektne sa to podarilo Panna Márii, preto prosme: Panna Mária, Kráľovná, oroduj za nás!

Turzovka, 12.8.2023

Pozrite tiež:

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/412-utorok-20-tyzdna

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2664-utorok-20-tyzdna-20

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3109-utorok-20-tyzdna-21

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3570-utorok-20-tyzdna-22 

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.