Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sir 35, 1-15, Mk 10, 28-31

Stará ľudská otázka: Čo z toho mám? - zaznela v dialógu medzi Petrom a Ježišom.

Peter začal hovoriť Ježišovi: „Pozri, my sme opustili všetko a išli sme za tebou.“

Niet pochýb o tom, že sa oplatí nasledovať Ježiša, aj za cenu všetkého, čo máme. Život s Ježišom však ponúka toľko vecí, ktoré všetky ostatné vynahradia. Kto nasleduje Ježiša zistí, že sa to skutočne oplatí. Prisľúbil to Ježiš v odpovedi Petrovi: „Veru, hovorím vám: Niet nikoho, kto by pre mňa a pre evanjelium opustil dom alebo bratov a sestry alebo matku a otca alebo deti alebo polia, aby nedostal stonásobne viac; teraz, v tomto čase, domy, bratov, sestry, matky, deti i polia, hoci s prenasledovaním, a v budúcom veku večný život.

Dôležité však je, čo nás vedie v nasledovaní Ježiša a ako ho nasledujeme. Ak niekto nasleduje Ježiša kvôli týmto výhodám, ak ho niekto nasleduje a začne sa viac zameriavať na výhody ako na neho, určite sa stane tým „posledným“, o ktorom hovorí dnešné evanjelium.

Ak chceme naplno zažiť to, čo nám dáva priateľstvo s Ježišom, musíme sa rozhodnúť milovať. „A keby som rozdal celý svoj majetok ako almužnu a keby som obetoval svoje telo, aby som bol slávny, a lásky by som nemal, nič by mi to neosožilo.“ (1 Kor 13,3)

Turzovka - Vršek, 25.5.2021




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.