Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ez 18, 21-28, Mt 5, 20-26 

V médiách sa dosť diskutuje na aktuálnu tému, ktorou je – pandémia.

Rozhádaní sú politici, odborníci, vlastne všetci. Počas jednej diskusie premietli reportáž z domova seniorov. Moderátor povedal, že počas reportáže stíchli i politici. V diskusii boli potom viac ústretoví. Možno si uvedomili, že netreba sa hádať, ale pomáhať tým, ktorí sa nevedia ani sami najesť, že sú omnoho dôležitejšie skutočností. V takýchto chvíľach ide človek na podstatu.

Pá Ježiš pri prednášaní o Božom kráľovstve ide tiež na podstatu. Svojim učeníkom hovorí ako je možne dostať sa k jadru, cieľu života – do Božieho kráľovstva. Učí: „Ak vaša spravodlivosť nebude väčšia ako spravodlivosť zákonníkov a farizejov, nevojdete do nebeského kráľovstva. V čom má byť ich spravodlivosť väčšia? Nie v tom čo hovoria ľudia, ktorí nechcú ísť na sv. spoveď, že nikoho nezabili; Ježiš zdôrazňuje, že nezabiť nestačí. Je potrebné nezabíjať slovami – nehovoriť iným tvrdo. Je potrebné zmieriť sa s inými. Vyhýbať sa nielen hnevu, ale aj nevyriešených problémom. Hovorí: choď sa najprv zmieriť so svojím bratom; až potom príď a obetuj svoj dar.

Riešime dôležité vecí, konáme čo je potrebné?

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 26.2.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.