Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sof 3, 1-2. 9-13, Mt 21, 28-32

Už sa asi každému stalo, že nám niekto niečo sľúbil a my sme čakali.

A nič. Na nesplnené sľuby sme citliví. A čo opačne? Nesklamali sme iných. Aspoň štatisticky musíme pripustiť, že sme sa aj my tohto veľkého neduhu dopustili. Pochybujem, že len „tí druhí sú takí“ - sľubotechna.

Pán Ježiš nám dnes povedal o jednom synovi, ktorého pozval pracovať. Aj sľúbil a odpovedal: ‚Idem, pane!‘ Ale nešiel.

Pán Ježiš tento postoj nedáva iba do roviny morálky, rodinných vzťahov, ale rozširuje ho na vzťah starozákonného ľudu k Bohu. Jeho predstavitelia - veľkňazi a starší ľudu sa na Jánovo kázanie nekajali a neuverili mu.

Aby sme sa opäť necítili byť mimo, Ježiš príbeh o dvoch bratoch dáva do roviny eschatologickej, keď tvrdí: Mýtnici a neviestky vás predchádzajú do Božieho kráľovstva.

A to sa už týka každého z nás. Aj o nás platí, čo povedal starším ľudu sa veľkňazom: ... prišiel k vám Ján cestou spravodlivosti, a neuverili ste mu. Vychádza to tak, že ísť cestou spravodlivosti znamená nielen hovoriť, ale i konať. Aj vo vzťahu k ľuďom aj vo vzťahu k Bohu!

Turzovka, 15.12.2020

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.