Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 18, 23-28, Jn 16, 23b-28

Spoločnosť prevzala do svojho slovníka pojem „nepotizmus“ (z lat. nepos = synovec).

Poslovenčene sa volá aj rodinkárstvo a označuje systém obsadzovania funkcií, v ktorom sú preferovaní príbuzní (prípadne priatelia či iné – napríklad obchodne spriaznené osoby) oproti ostatným, nezriedka lepšie kvalifikovaným kandidátom.

Priznajme si. Keď potrebujeme vybaviť nejakú významnú záležitosť, odvolávame sa na „dobré" známosti. Ježiš nás povzbudzuje, aby sme sa v modlitbe k Otcovi odvolávali na neho. Veru, veru, hovorím vám: Ak budete o niečo prosiť Otca v mojom mene, dá vám to.

Ježišov priateľ je priateľom aj jeho Otca. Preto Ježiš hovorí, že ani to nie je potrebné. Dôvodí: A nevravím vám, že ja budem prosiť Otca za vás. Veď Otec sám vás miluje, lebo vy ste milovali mňa a uverili ste, že som vyšiel od Boha.

Takže spoločenský neduh môže byť v duchovnom živote veľmi užitočný a potrebný. Dôležite je aký je náš vzťah s Ježišom. Môžeme sa na naše priateľstvo odvolať v modlitbe pred Otcom?

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/834-sobota-po-6-velkonocnej-nedeli

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2164-sobota-po-6-velkonocnej-nedeli-19

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2555-sobota-po-6-velkonocnej-nedeli-20

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2992-sobota-po-6-velkonocnej-nedeli-21

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3466-sobota-po-6-velkonocnej-nedeli-22