Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Jer 26, 11-16.24, Mt 14, 1-12

Možno ste zažili silné nutkanie urobiť niečo, aj keď ste vedeli, že môžu byť z toho problémy.

Nemyslím na pokušenie k zlému, to je u bežné. Niekto je „nútený“ fajčiť, piť, podliehať vášňam, aj keď vie, že z toho bude mať zlé. Myslel som na zasiahnutie do situácie, do vzťahov, pomôcť inému aj keď to niečo stoji.

V dnešnom Božom slove máme dva príklady.

  1. Jeremiáš:

Kňazi a proroci povedali kniežatám a všetkému ľudu: „Treba odsúdiť na smrť tohoto človeka, lebo prorokoval proti tomuto mestu, ako ste na vlastné uši počuli.“

Čo na to Jeremiáš? Jeremiáš povedal kniežatám a všetkému ľudu: „Pán ma poslal prorokovať tomuto domu a tomuto mestu všetko, čo ste počuli. Napravte teda svoje cesty a svoje skutky a počúvajte hlas Pána, svojho Boha.

A vytrval.

  1. Ján Krstiteľ:

Herodes Jána chytil, sputnal ho a vrhol do väzenia pre Herodiadu, manželku svojho brata Filipa, lebo mu Ján hovoril: „Nesmieš s ňou žiť!“ A chcel ho zabiť... A nakoniec ho dal sťať.

A vytrval až na smrť.

A vytrvala aj blahoslavená Zdenka.

To je veľkosť a sila osobnosti. K tomu je pozvaný každý kresťan.

Turzovka, 30.7.2022