Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Splnili sme Ježišove slova, ktoré nám tlmočí dnešný oslávenec sv. Marek vo svojom evanjeliu: Kto uverí a dá sa pokrstiť, bude spasený.

Môžeme byť pre krst spasení. Lenže krst nie je automat. Preto sme sa včera pri svätej omši modlili: „... prosíme ťa zveľaďuj v nás svoju milosť, aby sme stále hlbšie chápali, akým kúpeľom sme boli očistení...“

Je dôležite, aby sme hlbšie prežívali krst a tak uverili. Ak čítame ďalej Ježišove slova, počujeme: ...ale kto neuverí, bude odsúdený.

Samozrejme Ježiš nás nebude súdiť. Odsúdenie je prirodzeným dôsledkom odmietnutia evanjelia. Bez evanjelia, teda radostnej zvesti o spáse skrze Ježiša – Božieho Syna, niet inej perspektívy ako odsúdenie. Je to preto, že každý človek bude skôr či neskôr čeliť realite svojich chýb a vlastných nedokonalostí. Túto skutočnosť možno napraviť len tým, čo je obsiahnuté v evanjeliu – pravdou o Bohu, ktorý miluje človeka až po obetu kríža. Kto odmietne túto pravdu, odmieta lásku a zvolí si odsúdenie.

Prosme sv. Mareka, aby sme slova, ktoré nám zanechal ochotne prijímali ako cestu k spáse.

Turzovka 25.4.2022