Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Gn 17, 3-9, Jn 8, 51-59

Žijeme v dobe veľkého rozmachu médií.

Navyše, každý môže informácie nielen prijímať, šíriť, ale aj tvoriť. A vo veľkom šírime aj nepravdivé informácie. Možno z nevedomosti. Ak vedome, je to osočovanie, čo je previnenie voči najväčšiemu príkazu – láske k blížnemu. Je to previnenie aj voči Bohu, lebo on je Pravda a v ôsmom prikázaní od nás žiada: „Nepreriekneš krivého svedectva proti blížnemu svojmu!“ Je treba byť pravdivý aj k udalostiam.

Je potrebné, aby sme sa snažili presadiť pravdu a máme pravdu aj obhajovať. Príklad nám dal Pán Ježiš. Počuli sme ako hovorí: Ale oslavuje ma môj Otec, o ktorom vy hovoríte: ‚On je náš Boh,‘ a nepoznáte ho. Ale ja ho poznám. A keby som povedal: Nepoznám ho, bol by som luhár ako vy. Dovoľuje si svojich oponentov nazvať luhármi“, lebo on je Pravda. Milovať môžeme iba v pravde. Alebo povedzme si to v negatívnej forme: Nemožno milovať v lži. Presnejšie: Láska je ak milujeme pravdivo, nie je to láska ak je lživá.

 Turzovka, 7.4.2022