Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Nm 12,1-13, Mt 14, 22-36

Pred rokmi jeden môj pán kaplán v súvislosti s dnešným prvým čítaním kázal: „Mnohí ohovárajú v rodine, alebo s kamarátkou. Ospravedlňujú sa, že to ostáva iba v rodine, medzi nimi.“

Je otázne či to ostáva len v rodine, alebo medzi kamarátkami. Hovorí sa, že každá žena (možno to platí aj o mužoch) má ďalšiu kamarátku a tak sa klebety šíria.

Dnes sme počuli: Mária a Áron hovorili proti Mojžišovi pre jeho etiopskú ženu. Vraveli: „Vari len s Mojžišom hovoril Pán? A nehovoril aj s nami?“ Bolo to možno len v rodine. Ale Boh to počul. Keďže Mojžiš bol najpokornejším človekom zo všetkých ľudí, čo žili na zemi, asi by sa ponad to povzniesol, ale zasiahol Boh a zastal sa ho. Tvrdo poučil Árona, Máriu i nás!

Pripomeňme si známu myšlienku: Kresťan by mal byť ako včela. Sadá po kvetoch a prináša med. Nie ako mucha. Sadá po odpadkoch, otravuje ľudí a roznáša infekcie.

 Turzovka - Dom sv. Jozefa, 3.8.2021