Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sir 35, 1-15, Mk 10, 28-31

Stará ľudská otázka: Čo z toho mám? - zaznela v dialógu medzi Petrom a Ježišom.

Peter začal hovoriť Ježišovi: „Pozri, my sme opustili všetko a išli sme za tebou.“

Niet pochýb o tom, že sa oplatí nasledovať Ježiša, aj za cenu všetkého, čo máme. Život s Ježišom však ponúka toľko vecí, ktoré všetky ostatné vynahradia. Kto nasleduje Ježiša zistí, že sa to skutočne oplatí. Prisľúbil to Ježiš v odpovedi Petrovi: „Veru, hovorím vám: Niet nikoho, kto by pre mňa a pre evanjelium opustil dom alebo bratov a sestry alebo matku a otca alebo deti alebo polia, aby nedostal stonásobne viac; teraz, v tomto čase, domy, bratov, sestry, matky, deti i polia, hoci s prenasledovaním, a v budúcom veku večný život.

Dôležité však je, čo nás vedie v nasledovaní Ježiša a ako ho nasledujeme. Ak niekto nasleduje Ježiša kvôli týmto výhodám, ak ho niekto nasleduje a začne sa viac zameriavať na výhody ako na neho, určite sa stane tým „posledným“, o ktorom hovorí dnešné evanjelium.

Ak chceme naplno zažiť to, čo nám dáva priateľstvo s Ježišom, musíme sa rozhodnúť milovať. „A keby som rozdal celý svoj majetok ako almužnu a keby som obetoval svoje telo, aby som bol slávny, a lásky by som nemal, nič by mi to neosožilo.“ (1 Kor 13,3)

Turzovka - Vršek, 25.5.2021