Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 5, 27-33, Jn 3, 31-36

Krutá realita vo svete:

Každodenne trpí pre svoju vieru v Ježiša Krista 300 miliónov kresťanov; každý deň zomrie pre vieru v Krista 11 ľudí...

Neregistrujeme takéto a podobné správy a médiami nie sú prezentované. Pripomínajú sa výročia útokov na mešitu, píše sa, že pri útokoch militantov zahynulo civilné obyvateľstvo, ale nepíše sa, že ten útok bol namierený proti kresťanom. Žiaľ, už sme si zvykli, že kresťania sú už dve tisícročia prenasledovaní.

Dnes sme čítali ako to bolo pred 2 000 rokmi: Keď sluhovia priviedli apoštolov, postavili ich pred veľradu a veľkňaz sa ich opýtal: „Nezakázali sme vám prísne učiť v tom mene?! A vy ste naplnili Jeruzalem svojím učením a chcete na nás uvaliť krv toho človeka.“

Peter a apoštoli odpovedali: „Boha treba viac poslúchať ako ľudí. Boh našich otcov vzkriesil Ježiša, ktorého ste vy zavesili na drevo a zavraždili.

Kto je kresťan? Pán Ježiš to vysvetľuje: Kto je zo zeme, patrí zemi a hovorí pozemsky. Tým vysvetľuje nielen to, kto je kresťan, ale aj to, prečo sú prenasledovaní (samozrejme to neplatí pre tých, ktorí sú kresťania iba podľa mena).

Turzovka - Vršek, 15.4.2021