Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 4, 32-37, Jn 3, 7b-15

Nikodém bol farizej, židovský vodca, ktorý poznal zákon, ale chýbala mu určitá múdrosť. 

Zvyknutý citovať autority, nebol schopný rozpoznať autoritu Ježiša, ktorý hovoril „ako ten, čo má moc“. A Ježiš nesporné prevýšil učenie Starého zákona, ktoré Nikodém dobre poznal.

Rovnako ako Nikodém, aj my si lámeme hlavu nad tým, že sa máme znovu narodiť. Hovorí nám, aby sme sa vo svete predstavili novým spôsobom: máme začať odznova. Chce, aby sme žili Duchom naplnený život. Pri rozhodovaní sa, máme dbať na vnuknutia Ducha. Hovorí nám, že sa tak stávame „svetlom sveta“! Aký prísľub!

Ježiš hovorí o „nebeských veciach“, ale väčšinu svojho života trávime hovorením o „pozemských veciach“. A tužíme po pozemských veciach. Pritom o prvých kresťanoch sme počuli: Množstvo veriacich malo jedno srdce a jednu dušu. A nik z nich nehovoril, že niečo z toho, čo mal, je jeho, ale všetko mali spoločné (1 čítanie).

Pane, zachovaj nás vo vernosti každodennému času modlitby, aby sme sa mohli rozprávať o božskej dimenzii, ktorá preniká do všetkých pozemských vecí.

Turzovka - Vršek, 13.4.2021

Úvahu nad dnešnými čítaniami môžete nájsť na:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/360-utorok-po-2-velkonocnej-nedeli-2

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/687-utorok-po-2-velkonocnej-nedeli

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1691-utorok-po-2-velkonocnej-nedeli-3

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2127-utorok-po-2-velkonocnej-nedeli-19