Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 4, 13-21, Mk 16, 9-15

Niet pochýb o tom, že viera vo vzkriesenie nie je ľahká.

 Aj keď všetci chceme žiť večne. A práve to môže byť prekážkou. Keď nám totiž niekto hovorí o vzkriesení, okamžite máme podozrenie, že to nie je pravda, ale „želanie“. A tak sme v pokušení, že nie je večný život, iba ten, ktorý žijeme.

Zaujímavé, ľahšie je uveriť zlým správam, ako dobrým správam. Ak nám niekto prinesie bolestnú správu, neupodozrievame, že vymýšľa. Niekto nám oznámi niečo radostné, podozrievame z vtipu, alebo utešovania.

Pán Ježiš to chápe, a preto apoštolom i nám, ponúka opätovne skúsenosť vzkriesenia. Chce dať skúsenosť so stretnutím s ním po vzkriesení. 

Dnešné evanjelium nám sumarizuje tieto skúsenosti. Je potrebné, aby sme pre slabú vieru neutekali pred modlitbou, ktorá má slúžiť stretnutiu s Bohom. A tiež, aby sme neutiekli zo spoločenstva Kristových učeníkov (Cirkvi), v ktorom sa zjavuje. Lebo tak ako pre apoštolov i pre nás Pán povedal tieto slová: „Choďte do celého sveta a hlásajte evanjelium všetkému stvoreniu.“