Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 3, 11-26, Lk 24, 35-48

Sme závislí!

Na kyslíku – 15 minút bez neho a odumrie nám mozog. Na vode – 3 dní a umierame. Na potravinách – 6 dní a je po nás. Všetko okolo nás sa nám dáva. Celá príroda, i celý vesmír – bez neho by tu nebola Zem a tým nič z toho, čo potrebujeme. Dáva sa nám celý priestor okolo nás, aby sme žili. Ďakujeme za to Stvoriteľovi? Veď od koho je tento celý vesmír, všetko čo máme? Všetko čo potrebujeme k tomu, aby sme žili máme od Boha. Nečudujeme sa, že Syn Stvoriteľa – Ježiš Kristus povedal: "Veru, veru, hovorím vám: Ak nebudete jesť telo Syna človeka a piť jeho krv, nebudete mať v sebe život“. (Jn 6:53)

Dnes sme počuli: „Máte tu niečo na jedenie?“ Zmŕtvychvstalý Ježiš si pýta jesť – pritom on jediný to už nepotreboval! Hovorí to kvôli apoštolom, ktorí tomu stále od veľkej radosti nemohli uveriť a len sa divili.

Akí sme závislí! A pritom sa cítime byť velikánmi, pánmi sveta. A ako sme málo vďační!

Turzovka - Vršek, 8.4.2021