Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Iz 50, 4-9b, Mt 26, 14-25 

Včerajšiu reláciu Dobré ráno na SRO venovali sčítaniu ľudí.

Hovorili aj o konšpiráciách v súvislosti s nim. Vyjadrili sa, že niektoré konšpirácie sú aj pre psychiatra.

Z pohľadu týchto vyjadrení uvažujme nad Božím slovom na dnešný deň. Evanjelista Matúš popisuje Poslednú večeru, ktorej bol sám účastný. Zaznamenal, že Pán Ježiš povedal: „Veru, hovorím vám: Jeden z vás ma zradí.“ Apoštoli veľmi osmutneli a začali sa ho jeden po druhom vypytovať: „Som to ja, Pane?“

Úžasne na tom je, že nepozerali na iných, neupodozrievali iných, ale zamysleli sa nad sebou či nezrádzajú. Preto uvažujme, či aj my nezrádzame Pána Ježiša? Je to vtedy, ak zrádzame pravdu. Pán Ježiš totiž tiež povedal: „Ja som cesta, pravda a život. (Jn 14:6) A v tom istom verši dodal: „Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa“. Mýlim sa ak poviem, že k Otcovi prídeme „cez pravdu“? Ak šírime klam, nie sme Ježišovými učeníkmi. Zrádzame jeho, škodíme iným. A tu vidíme, aký to má súvis s dnešným Božím slovom.

Len jeden postreh. Často tí zbožní, čo majú na profile zbožné obrázky, šíria nezmysly. Napríklad so stovkami Slovákov zdieľajú od januára na sociálnych sieťach, že americký vedec Robert Oswald poprel existenciu Covidu 19., že vôbec nie je izolovaní. Teda všetky opatrenia sú zbytočné a vakcíny škodlivé. Napokon sám Oswald priamo na webovej stránke univerzity v sekcii "Research Interest" vysvetľuje: „COVID-19 je skutočný. Každý facebookový príspevok, v ktorom sa tvrdí opak, je hoax a nezakladá sa na pravde. Noste rúška, udržujte rozstupy a nechajte sa zaočkovať, keď bude k dispozícii vakcína."

Viete koľkí ľudia sa takýmto nezodpovedným zľahčovaním pandémie nakazili, koľkých ľudí odradili od očkovania a tým spôsobili ťažkú chorobu a dokonca aj smrť mnohých?! A tu vidíme, aký to má súvis s dnešným Božím slovom. Ak zrádzame pravdu, zrádzame Krista.

Matúš ešte dodáva: Aj jeho zradca Judáš sa opýtal: „Som to azda ja, Rabbi?“ Odpovedal mu: „Sám si to povedal.“

Pán Ježiš možno i nám cez svedomie odpovedal ako Judášovi: „Sám si to šíril, nedodržiaval čo si mal...“

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 31.3.2021