Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Iz 11, 1-10, Lk 10, 21-24

Na sociálnych sieťach nájdete mnoho takýchto názorov: „Už ma to ani nebaví čítať a smiech ma už tiež prešiel.

Vy ľudia máte samozrejme právo veriť čomu chcete, písať a zdieľať čo len chcete, to vám nikto neupiera. Ale ja mám zasa právo vyberať si priateľov a čo čítam...“ Autor reaguje na štvavé a zavadzajúce príspevky.

Jeden „zbožný pán“ vyzýva aby sme zdieľali násilie na francúzskych uliciach, aby sme s aj my búrili, lebo „Vláde nezáleží na našej viere ani na zdraví. Toto je čas Satana a príchod nášho Pána je blízko! Nech vás požehná náš Pán Ježiš Kristus. Prajem požehnaný Adventný čas“. Je zle, keď sa oháňa Satanom. Pritom Satan šíri násilie a káže ho šíriť! 

Je tento čas časom Satan? Pán Ježiš povedal: „dúfajte, ja som premohol svet!" (Jn 16:33). Takže sa nebojme! Aké časy prežívame? V dnešnom prvom čítaní sme počuli o mesiášskych časoch: V ten deň: Z kmeňa Jesseho vzíde ratolesť a z jeho koreňov vyženie výhonok. A spočinie na ňom duch Pánov: duch múdrosti a rozumu, duch rady a sily, duch poznania a bázne pred Pánom. Tou „Ratolesťou“, ktorá vzišla je Ježiš Kristus. A aj nám ponúka ovocie týchto mesiášskych časov. Nielen apoštolom hovorí:

Blahoslavené oči, ktoré vidia, čo vidíte vy. Lebo hovorím vám: Mnohí proroci a králi chceli vidieť, čo vidíte vy, ale nevideli, a počuť, čo vy počúvate, ale nepočuli.“

Žijeme v časoch, ktoré môžu byť časom pokoja: Nik nebude škodiť ani pustošiť na celom mojom svätom vrchu; lebo poznaním Pána bude naplnená zem, ako vody napĺňajú moria. Je treba však niečo pre to robiť.

Turzovka, 1.12.2020