Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

 Ef 2, 12-22, , Lk 12, 35-38

Opätovne sme vyzvaní k bedlivosti.

A to k bedlivosti aj pred polnocou nad ránom. A Ježiš hovorí: Blahoslavení sluhovia, ktorých pán pri svojom príchode nájde bdieť.

Čo by to mohlo byť?

Najskôr poďme k pojmu sluhovia. Nikto nechce byť sluhom. Vieme však, že slúžiť Bohu znamená kraľovať, nebyť otrokom nikoho a ničoho. A ak chcete, berte to ako „byť sluhom dobra a pravdy“. A to je príťažlivé. To by mal byť každý kresťan. A sme vyzvaní, aby sme nimi boli vždy a teda aj všade.

Vychádza mi to, že aj na sociálnych sieťach. A na to zabúdame. A chýba nám tam zdravý sedliacky rozum. Na sobotu zvolalo, ak som to dobre pochopil, tvrdé jadro fanúšikov Slovana Ultra demonštráciu (predstavitelia jednej politickej strany sa tam náhodou prechádzali a pridali sa) a mnohí im fandili. Pre vyčíňanie týchto „fanúšikov“ už dlhší čas počuť, „prečo ich nepozatvárajú“, lebo polícia má s nimi stále problémy a stoja veľké peniaze daňových poplatníkov. Keď som videl, že ich sobotný počin  mnohí zdieľajú a chvália, jednej zdieľateľke som napísal, že ma bolelo ako chlapec trieskal bejzbalovou palicou po bráne, ako rodičia dali 4-5 ročnému dievčaťu do megafónu kričať na pána premiéra vulgárne slova a chlapcovi k tomu ešte aj: „zabité ho“. Odpísala: „toto ma rovnako veľmi rozhorčilo, sklamalo, zaskočilo...zlo plodí ešte väčšie zlo a naše deti dostavajú hrozné príklady spravania sa jeden voči druhému. V tomto prispevku som len zvedavá či aj politici ak bude treba pôjdu do karantény. Nie som prívržencom žiadnej politickej strany...lebo som v dnešnej dobe tak zmätená, že neverím nikomu...“ (citované bez úpravy). Vidíte, ako musíme bdieť. Zdieľame kdečo, meníme názory...

A neberte túto moju úvahu ako politizovanie! Božie slovo má vtedy význam, ak ho žijeme. Kresťanmi sme vždy a všade – aj na demonštráciách, i na internete. ! Aj v tom vidím bedlivosť: Nepridávať sa ku zlu, ale byť kvasom dobra. Bedlivosť nie je iba byť pripravený na smrť, ale na život, pomáhať životu, lebo večnosť začína dnes. A do „dnes“ prichádza Pán.

Turzovka – Vršek, 20.10.2020