Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Dnešný oslávenec robil veľké dielo evanjelizácie cez ľudové misie.

Pokračujú v tom jeho duchovní synovia, Redemptoristi.

Jeden príbeh z ľudových misii sv. Alfonza: Kázal o potrebe odpustenia. Po kázni prišla za nim jedna pani, rozbalila pred nim balík, v ktorom boli zakrvavené šaty jej zavraždeného syna a s trpkosťou v srdci hovorí: Tak, ja mám odpustiť vrahom svojho syna?! Vlastne ukázala príklad živenia nenávisti a nezabúdania. Čo mohol svätec? Zobral kríž, ktorý stále nosil so sebou, ukázal jej ho a povedal: Viete kto je na tom kríži. Aj ste počuli, že sa tam modlil; „Otče, odpusť im, lebo nevedia čo robia“. To na ňu nezaúčinkovalo. Dodal: A viete, že tam bola aj jeho matka. A ona si nezobrala Ježišove zakrvavené šaty. To zobrali skôr jeho ctitelia, aby sa učili nasledovať Ježišovu lásku a jeho odpustenie. Mária sa modlila spolu s apoštolmi, aby dostali Ježišovho Ducha. A prosí aj za vás, aby ste odpustili. Šaty odložte a modlíte sa, aby ste vedeli odpustiť ako Ježišova matka, Mária.

Ako vidíte z tohto príbehu, sv. Alfonz je Učiteľ Cirkvi, ale aj ľudový učiteľ.

Ešte jeho dve myšlienky:

Právom Boh zatvára svoju ruku a neposkytuje svoje milosti tomu, ktorý je skúpy v jeho službe a v jeho láske.

Dotknúť sa chudoby znamená zbúrať celú budovu. Mne to tak vychádza: Nemáš ducha chudoby, búra sa ti stavba duchovného života.

Turzovka, 1.8.2020