Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

2 Tim 1, 1-3. 6-12 Mk 12, 18-27

Pandémia. Odkiaľ a prečo sa tu objavila?

Názory:

- prirodzená opakujúca sa udalosť: tvrdia odborníci

- trest prírody: tvrdia ekológovia

- trest Boží: Kto to tvrdí?

Kto tvrdí, že pandémia je TREST BOŽÍ? Jednoduchá odpoveď by znela: Veriaci. Neveriaci nemôže povedať, že je to trest Boží, veď neverí. „Tvrditelia“ (vymyslel som nový pojem) tejto jednoduchej vety sú teda veriaci? Určite, ale v akého boha veria? Isto nie v ozajstného, toho, ktorý stvoril svet. Stvoriteľ je otec, lebo je pôvodcom všetkého živého (dokonca aj neživého). Dôkaz je veľmi jednoduchý. Kto z vás otcov a matiek by tak trestal svoje deti? Prečo si dovoľujete považovať Boha za takého hrozného?! Veď aj cit otcovskej a materskej lásky je od Boha.

Ako sa tu teda pandémia objavila?

  1. Nie, ako to na sociálnych sieťach tvrdia niektoré hoaxy, že ho vyvinuli (v poslednom čase) Američania. Roky sme ich obdivovali a naraz sú príčinou všetkého zla. Vidíme čo urobili už pár rokov pôsobiace hoaxy. Trochu to podporila aj jedna česká virologička, ktorá naznačila, že môže ísť o „únik z laboratória“. Teraz už čítate, že je vedecky dokázané, že nejde o „umelý vírus“.
  2. Samotní Číňania zistili, že prvý nositeľ sa objavil 17. 11. v minulom roku a bol to (pravdepodobne) prenos z netopiera.
  3. Vírus „preskočil“ z jedného rodového druhu na druhý. A to je vždy nebezpečné. Tak sa to stalo z vírusom AIDS (z opice), rovnako ako vtáčia chrípka.

Prečo koronavírus Covid 19 preskočil na človeka? Profesor Krčméry hovorí, že je to zlý postoj k zvieratám. Máme „domácich miláčikov“ namiesto detí. A tak sa k nim aj správame. Koľko výziev je za záchranu zvierat v osadách a nevšímame si v akých podmienkach tam žijú deti. Nie som proti zvieratám. Nemôžem sa ani pozerať na fotky týrania zvierat.

Takže trest Boží, alebo hlúposť človeka, ktorý zabúda na hierarchiu hodnôt a vzťahov, ktorú nám dal Stvoriteľ?

V dnešnom evanjeliu sme počuli od Pána Ježiša o našom Nebeskom Otcovi: A on nie je Bohom mŕtvych, ale živých. A saducejom i nám hovorí: Veľmi sa mýlite.

Boh nám dáva nám tento život a ponúka nám ho stále. Dokonca aj po odchode z tohto sveta.

Turzovka , Vršek, 3. 6.2020