Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 18, 9-18, Jn 16,20-23a 

Nechceme si dať zobrať:

Majetok, dobré meno, osobu do ktorej sme zaľúbení, a mnoho ďalších veci. Ak poviem: Nechceme si dať zobrať šťastie, zdravie - to už vyzerá zložito. Prečo? Ako si udržať šťastie? Ako si zachovať zdravie? Niekedy vieme, ale... Koľkí vieme, že by sme mali dodržiavať (rôzne) diéty a nevieme ich zvládnuť. Stojí nás to námahu.

Čo poviete na: „Nedať si zobrať radosť. Ako sa to dá, je to možné. Dnes sme počuli: Budete žialiť, ale váš smútok sa premení na radosť, a budete žialiť, ale váš smútok sa premení na radosť.

Všetci by sme chceli „vlastniť“ radosť. Dá sa ju udržať? Záleží to od nás?

Kedysi mal v seminári páter Angelus krížovú cestu o radosti. Každé zastavenie prežíval z pohľadu radosti. A darilo sa mu to. Pamätám, pri páde pod krížom sa modlil, že Pán má radosť, že povstal a mohol zavŕšiť dielo spásy. To je vysoká škola duchovného života. Z tohto pohľadu sa dá „nenechať si zobrať radosť“. Potom vaše srdce sa bude radovať. A vašu radosť vám nik nevezme.

Prosme o Tešiteľa!

Turzovka, Dom sv. Jozefa, 22.5.2020