Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 13, 26-33 , Jn 14, 1-6

Vzrušenie.

Podľa Slovníka slovenského jazyka je to:

  1. stav vnútorného nepokoja; rozčúlenie, rozochvenie, vzruch. U klasikov: Od vzrušenia nespala celú noc. (Božena S. Timrava). Ondreja zmocnilo sa vzrušenie. (Ľudo Ondrejov) V jeho tvári zračilo sa vzrušenie. (Šolg.)
  2. všeobecné znepokojenie, rozruch: Kollár svojím spisom spôsobil vzrušenie. (Škult.) Chorý narobil veľké vzrušenie. (Urbk.)

My sme toto slovo počuli v dnešnom evanjeliu: Nech sa vám srdce nevzrušuje! Tieto slová povedal Pán Ježiš apoštolom, ktorý boli z odchodu Pána Ježiš... a tu si môžeme dosadiť snáď všetky slová vyššie popísané.

Nečudujeme sa, veď apoštoli čakali všetko možné len nie to, že ich Ježiš tak skoro opúšťa a navyše za dramatických okolnosti.

Vzrušujú nás tiet slová? Mali by. Ale viesť i k vnútornému pokoju. Veď Pán aj nám hovorí: Keď odídem a pripravím vám miesto, zasa prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja.

Turzovka, Vršek, 8.5.2020