Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 13, 13-25, Jn 13, 16-20

Hovorí sa o rodinkárstve v politike, pri menovaní do lukratívnych funkcií.

Popusťte uzdu fantázii; koho by ste vy pozvali za spolupracovníka, dali niekomu zodpovednú funkciu, keby ste mali význačné postavenie?

Dnes hovorí Pán Ježiš vážne slova: Ja viem, koho som si vyvolil. Povedal to apoštolom, ale hovorí to aj nám. Každý kto toto číta je tiež povolaný. Každému z nás hovorí: Ja viem, koho som si vyvolil.

Ježiš hovorí ďalej o Judášovi: Ten, ktorý je môj chlieb, zdvihol proti mne pätu. Napadlo pri tomto niekom z nás, žeby to mohlo platiť i o nás? No, je to možné. V prvom čítaní sme mohli zachytiť krátku poznámku: Ján od nich odišiel a vrátil sa do Jeruzalema. Pavol bral Jánov odchod ako zradu, alebo aspoň slabosť a neskôr kvôli nemu mal s Barnabášom spor.

Toto Jánovo sklamanie je zároveň pre nás nádej. Ján je dobre známy evanjelista Marek. Dozrel a stal sa prínosom pre prvotnú Cirkev a cez evanjelium aj pre nás.

Takže: Pán Ježiš vie koho si vyvolil. Vie to aj o nás a dal nám dôveru.

Turzovka - Vršek, 7.5.2020