Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 8, 1b-8, Jn 6, 35-40

V súvislosti s pandémiou sa hovorí o tom, či je trestom Božím, upozornením, skúškou, alebo Boh je mimo toho všetkého.

V súvislosti s pandémiou sa hovorí o tom, či je trestom Božím, upozornením, skúškou, alebo Boh je mimo toho všetkého. Mám o tom nejaké príspevky na Facebooku, neviem či prínosné a podnetné. A nejdem o tom tu viesť diskusiu (aj tak sú na tomto fóre zriedkavé). Domnievam sa, že veľa vysvetľujú slová Pána Ježiša z dnešného evanjelia: A vôľa toho, ktorý ma poslal, je, aby som nestratil nič z toho, čo mi dal, ale aby som všetko vzkriesil v posledný deň. Možno povedať, že aj dnešná situácia (ako každá iná) je na našu spásu.

Nie sme skúšaní nad sily. A aj dnešná zložitá doba (nik ju nezažil) sa dá riešiť počúvaním Božieho slova. Kto mnou pohŕda a neprijíma moje slová, má svojho sudcu: slovo, ktoré som hovoril, bude ho súdiť v posledný deň. Preto žime Božie slovo tak, aby nám pomohlo skúmať tento čas, aby nám bolo spásou v posledný deň, veď príkaz je večný život , to je – Ježiš dostal príkaz od otca dať nám večný život.

Turzovka - Vršek, 6.5.2020