Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 11, 19-26, Jn 10,22-30

Popisujú evanjelisti počasie?

Mne prišla na um búrka na mori a tiež dialóg Ježiša s farizejmi, keď im vytýka, že skúmajú počasie a nevedia skúmať čas. Výnimkou je dnešné evanjelium. Ján píše: V Jeruzaleme boli sviatky Posvätenia chrámu. Bola zima. Dalo by sa na základe toho povedať, že Ježiš nebol „závislý od počasia“?

Každopádne, poznámka: bola zima je navodením pochmúrnej atmosféry v ktorej bol Ježiš. Ježiš Židom povedal: „Už som vám povedal, a neveríte. Svedčia o mne skutky, ktoré konám v mene svojho Otca, ale vy neveríte, lebo nie ste z mojich oviec.

Ježiš skutočne „nejde na počasie“. Vychádza z pochmúrnej atmosféry. Potvrdzuje to nasledujúci text: Moje ovce počúvajú môj hlas, ja ich poznám a ony idú za mnou. Ja im dávam večný život. Nezahynú nikdy a nik mi ich nevytrhne z ruky.

Hneď hovorí z čoho pramení jeho istota a sila: Môj Otec, ktorý mi ich dal, je väčší od všetkých a nik ich nemôže Otcovi vytrhnúť z ruky. Ja a Otec sme jedno.“

Nám stačí iba počúvať jeho hlas

Turzovka - Vršek, 5.5.2020