Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 3, 1-10, Lk 24, 13-35 

V seminári nám na večerné punkta (body na rannú meditáciu) nedošiel špirituál. Zastúpil ho prefekt, ktorý inšpirovaný Minutěnkou od biskupa J. Hloucha, nám ponúkol úvahu na dve slova: A tak. Je to myšlienka z dnešného evanjelia, keď Pán Ježiš vyčíta a vysvetľuje emauzským učeníkom: Vy nechápaví a ťarbaví srdcom uveriť všetko, čo hovorili proroci! Či nemal Mesiáš toto všetko vytrpieť, a tak vojsť do svojej slávy.

Vytrpieť, a tak vojsť do slávy - Prvá časť vety sa nám nepáči, druhá je túžobne očakávaná. Veď sláva je niečo po čom túžime. A večná sláva by mala byť niečo naj.

Ježiš prišiel do slávy cez veľké utrpenie. My? Rád by som bol, aby to utrpenie bolo čo najmenšie. A to je možno túžba všetkých. Nemôžme však byť iba „v bavlnke“, ako sa snažili vychovať Budhu. Musíme rátať i s utrpením. To sa dá zvládať, ak máme nejakú métu. A k nej nás vedie Zmŕtvychvstalý. Pavol nám odkazuje: A myslím, že utrpenia tohoto času nie sú hodny porovnávania s budúcou slávou, ktorá sa na nás má zjaviť. (Rim 8,18)

Turzovka - Vršek, 15.4.2020