Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

1 Jn 2, 12-17, Lk 2, 36-40 

Všednosť, každodennosť otupuje.

Vedia o tom hovoriť ľudia pracujúci pri pase, matky doma s deťmi, monotónna činnosť šoféra na diaľnici, keď sa mu začne driemať... A to nehovorím o dlho ležiacich, chorých ľuďoch.

Mali sme múdreho špirituála v seminári, ktorý nás učil mať rád všednosť, obyčajné dní, aby sme mohli povedať: Aký krásny všedný deň.

Túto dôležitú duchovnú vlastnosť, ktorá dokáže vidieť krásu i vo všednosti môžeme nazvať aj trpezlivosť. Hovorí sa, že tá ruže prináša.

Dnes sme v evanjeliu počuli: Žila vtedy prorokyňa Anna, Fanuelova dcéra, z Aserovho kmeňa... Z chrámu neodchádzala, vo dne v noci slúžila Bohu pôstom a modlitbami. Jej trpezlivé čakanie prinieslo ruže.

Čakanie na Mesiáša trvalo dlhé obdobie, veľa storočí. Pomyslite na to, koľko starých žien v Izraeli sa márne tešilo na príchod Mesiáša. Aká požehnaná bola Anna, že videla Spasiteľa tesne pred smrťou. Aké požehnanie máme, keď máme Spasiteľa každý deň nášho života blízko nás. Počúvame jeho slovo, stretávame sa s nim v Eucharistii.

Ježiš strávil tridsať z tridsiatich troch rokov na zemi prežil obyčajným životom so svojimi rodičmi v Nazarete. Tieto „skryté roky“ nám odhaľujú základnú hodnotu nášho bežného každodenného života. Každý deň je rozhodujúci, je s veľkým bohatstvom a potenciálom, ktorý si musíme vážiť.

Takže, žiadne všedné dní!

Turzovka, 2019