Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Rim 8, 1-11, Lk 13, 1-9

Keď som išiel včera zo sv. omše v Podvysokej počúval som Slovenský rozhlas.

Započul som nejaké výhrady voči novej učebnici katechizmu pre 8. ročník. Vyrozumel som, že tam ide o „obmedzovanie ľudských práv“! Preto, lebo sa tam cituje terminológia sv. pápeža Jána Pavla II., Kultúra života a kultúra smrti. My s týmito pojmami narábame bežne. Zoberme prvé čítanie: veď zákon Ducha, ktorý dáva život v Kristovi Ježišovi, oslobodil ťa od zákona hriechu a smrti. – to je kultúra života. Pavol píše aj o kultúre smrti: A zmýšľať podľa tela je smrť, kým zmýšľať podľa Ducha je život a pokoj. A čo nám hovorí dnešné evanjelium? Ak nebudete robiť pokánie, všetci podobne zahyniete.

Posvieťme si teraz na inkriminovaný katechizmus:

Ak katechizmus hovorí, že kultúra života je: prijať deti, umožniť počatému životu narodiť sa, postihnutému rozvoj schopnosti, chorým zabezpečiť opateru, čo to je? Predsa kultúra života.

Ak katechizmus hovorí, že kultúra smrti je: šíriť potraty, podporovať antikoncepčnú mentalitu, podporovať umelé oplodnenie (pri ktorej je zlikvidovaných množstvo oplodnených zygot – čo je už život a celý budúci človek), povoľuje eutanáziu, podporuje gender ideológiu, čo to je? Je to za život, alebo proti životu? A ako to nazvať ak nie kultúra smrti?

Možno sa vám bude zdať – a určite budú oponenti, že gender ideológia nie je kultúra smrti.

Pozrite si prednášky na tému: Samovražda Európy. Jeden z dôvodov zániku Európskej civilizácie je klesajúca demografická krivka – Európa vymiera. Gender ideológia jej v tom napomáha. Homosexuáli predsa nemôžu mať deti. A práve títo politici ako prvé, ak sa dostanú do vlády, chcú otvoriť „otázku registrovaného partnerstva“! Európa sa premieňa na civilizáciu smrti (zánik je predsa ako smrť).

Pozrite si štúdie Zánik Rímskeho impéria. Podobné „pred-zánikové“ črty badáme v Európe. Prečo potom odsudzujete, že katechizmus sa snaží budovať civilizáciu života?!

Tešte sa, že žijete v štáte, ktorý je za kultúru života a buduje civilizáciu života! Všimnite si ako tu preniká napríklad cudzia kultúra Hallowen-u. Zdá sa vám, že je to kultúra života?

Nebojme sa byť za život, za kultúru a civilizáciu života, prečo bojovať proti životu?!

Staškov, 26.10.2019