Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Ešte na začiatku druhej polovice minulého storočia nám profesor histórie (J. Šátek) hovoril, aké máme šťastie, že máme pápežov, ktorí sú vynikajúce osobnosti.

Bolo to ešte za pápeža Pavla VI. A to nevedel, že tento pápež bude vyhlásený za svätého, rovnako ako jeho predchodca Ján XXIII. Ján Pavol II. okrem svätorečenia je občas oslovovaný ako Veľký. To necháme ešte na históriu.

Každopádne sa môžeme tešiť, že máme dve storočia ozaj dobrých pápežov. Viete si predstaviť ako by ich média v dnešnej dobe „rozniesli na kopytách“, keby našli ich väčšie nedostatky. Veď vidíme, že hľadajú kdečo, a sú pod drobnohľadom.

Spomínaný historik si bol vedomý, že pápeži boli všelijakí a niekedy aj nehodní. O to viac sa tešíme, že máme vynikajúcich pápežov a tiež z toho, že aj v minulosti boli svätí pápeži a tiež takí, ktorí dostali prívlastok „Veľký“. Medzi takých patrí dnešný oslávenec Gregor veľký.