Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Ex 3, 13-20 Mt 11, 28-30 

Stres, preťaženie, relax, oddych, dovolenka...

To sú slova, ktoré najmä po tieto dní patria spolu. Človek totiž chce podávať čo najväčšie výkony, prepracuje sa a potom potrebuje, ak nie liečbu, tak oddych. Množstvo odborníkov je preto zamestnaných tým, aby pomohli, najmä špičkovým športovcom, k čo najväčšiemu výkonu. V súvislosti s poslednými majstrovstvami sveta sa hovorilo, že Francúzi sa preto stali majstrami, lebo mali celý tím odborníkov. Každý hráč mal napríklad svoje fľaše s tekutinami, ktoré mali nielen špecifické zloženie, ale dokonca aj presne určenú teplotu pre jednotlivých futbalistov. Prebiehajú cyklistické preteky Tour de France, niektorí pretekári majú osobitného kuchára, aby im pripravoval vhodné pokrmy a tak dosiahli čo najlepšie výsledky.

Nezabúdajme na vetu, ktorú nám dnes povedal Pán Ježiš: „Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení, a ja vás posilním. Ako ju berieme? Ako nevedeckú, alebo ako možnosť k lepšiemu životnému výkonu.

Najskôr, ako môžeme ísť k Ježišovi? Je to Cirkev – spoločenstvo. Nie sme sami. V Cirkvi sú sviatosti, Božie slovo. Odpoveď na Božie slovo  je modlitba meditácia. Toto všetko musíme skúsiť a žiť.

Tak ako športovci povedia, že im tím odborníkov pomáha k výkonu a my to vidíme (skúste ísť na bicykli šesťdesiatkou – neskutočné!), tak sa musíme nechať viesť odborníkom Ježišom, aby sme mali pomoc od Ježiša. Dúfam, že každý máme svoje skúsenosti so životom s Ježišom. Výsledky vidíme najlepšie na svätcoch. Boli to špičkoví ľudia – úžasne veľa dokázali.

Stres, preťaženie, riešime relaxom, oddychom, dovolenkou. Skúsme stres či dovolenku oddych prežívať s Ježišom a nájdeme odpočinok pre svoju dušu.

Podvysoká, 18.7.2019