Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 28, 16-20. 30-3, Jn 21, 20-25

Na dedinách zvykli mať psom uviazaných na reťaziach.

Čo je dosť nehumánne. Keď takého psa pustili, alebo sa utrhol, tak bol celý bez seba. Behal, aby sa vrátil a zas ho uviazali. Nevedel čo so slobodou.

Aj o človeku sa niekedy na základe toho hovorí: Je ako odtrhnutý z reťaze! Sloboda je veľká zodpovednosť! A nevidíme to na našej spoločnosti? Dostali sme väčšiu slobodu a nevieme čo s ňou. Stúpol počet bezdomovcov, zavislákov... Mnohí vidia svoje práva, ale nie povinnosti. V demokracii si myslíme, že čo odhlasuje väčšina je pravda a je to dovolené. A tak sa odhlasuje aj právo na zavraždenie nenarodeného dieťaťa, právo na manželstvo ľudí rovnakého pohlavia. A tak „pravda klope ako žobrák u dverí“.

V dnešnom prvom čítaní vidíme ozajstnú slobodu. Dostali sme sa k záveru Skutkov apoštolov. Čítame tam ako sa Pavol dostal do Ríma, zvolal si Židov a hovorí im, že pre nádej Izraela som sputnaný touto reťazou. A Pavol potom zostal celé dva roky vo svojom najatom byte a prijímal všetkých, čo k nemu prichádzali. Ohlasoval Božie kráľovstvo a učil o Pánu Ježišovi Kristovi so všetkou odvahou a bez prekážky. Spútaný a pritom tak slobodný! Väznený a hovorí o nádeji!

Hovorí to o pravej slobode!

Turzovka, 8.6.2019