Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Múd 2, 1a. 12-22, Jn 7, 1-2. 10. 25-30

Jeden pán dal na Facebook múdry článok o vzťahu Cirkvi a štátu.

Mnohí ho komentovali s uznaním. Nedalo sa mu nič vyčítať ani od oponentov. Predsa sa jedna kritička našla. Mária napísala: To čo cirkev stvárala pred prezidentskými voľbami bola hanba a cez čiaru. Úplne od veci s témou článku. Uvažoval som prečo taká reakcia. Zdá sa mi, že Cirkev jej vstupuje do svedomia. Nečudo, veď na svojom profile má reklamu na energetické náramky. Dôvod? Je napísaný už dávno v Knihe múdrosti (1 čítanie): Bezbožní hovoria vo svojom zvrátenom zmýšľaní: „Číhajme na spravodlivého, lebo nám je na ťarchu. Stavia sa proti nášmu správaniu, vyčíta nám prestupovanie zákona, žaluje, že sme zradili svoju výchovu. Áno, zdá sa, že proti Cirkvi sú najviac skrachovaní kresťania, ktorí zradili „kresťanskú výchovu“. Nedokážu žiť podľa viery a tak im vadia tí, čo podľa nej žijú. A tak kresťan obžalúva ich zmýšľanie, už aj pohľad na nich je im na ťarchu.

To bol aj dôvod, prečo sa stavali farizeji proti Ježišovi: Preto ho chceli chytiť, ale nik nepoložil naň ruky, lebo ešte neprišla jeho hodina.

Turzovka, 5.4.2019