Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Gn 4, 1-15. 25, Mk 8, 11-13

Populárny český dramatik, scenárista, režisér, herec, Zdeněk Svěrák, dostal v jednej relácii otázku, či je veriaci.

Odpovedal asi v tom zmysle, že bol na lyžovačke a na sedačke išiel s mladíkom, ktorý mal snowboard. Opýtal sa ho ako môže na tej doske lyžovať. Ten mu povedal: Boh vás miluje. Herec. Ako to vieš? Mladík: Hovoril som s nim. Herec: Kedy si sa s nim rozprával? - Pred chvíľou a povedal som mu, že ak sa ma opýtate na môj snowboard, tak vám to poviem. Svěrak zakončil: Bolo to pre mňa zaujímavé znamenie a zamýšľam sa nad tým.

Farizeji žiadali od Ježiša znamenie z neba, aby ho pokúšali. Ako je to s nami? Domnievam sa, že my máme dosť znamení, ktoré nám hovoria, že Boh nás milujme. Miluje všade, aj na lyžovačke. A všetkých, dokonca aj Kaina. Počuli sme: A Pán Kaina označil, aby ho nik nezabil, keď ho stretne. Ochránil ho. Skúsme načítavať tieto znamenia Božie. Kain to nedokázal, aj keď počul od Boha (vo svedomí): Prečo sa hneváš a prečo mračíš tvár? Keby tak počúvol tie slová: Nemal by si zdvihnúť hlavu, ak robíš dobre? Ale ak zle robíš, hriech číha pri dverách a zachvacuje ťa jeho žiadostivosť, lenže ty ju máš ovládať!

Domnievam sa, že tá veta: Boh vás miluje, by nás mala dvíhať a viesť k láske iným.

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 18.2.2019