Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Jn 20, 11-18 , Sk 2, 36-41)

Keď som bol kaplánom v Detve po jednom príhovore na pohrebe mi pani organistka (bývala učiteľka) povedala:

Dnes si mal dobrú kázeň. To čo si hovoril, tomu si aj veril. (To bolo asi jediný raz čo ma pochválila). Dobre vyjadrila základnú požiadavku kazateľa: Aby veril tomu čo hovorí.

V deň Turíc povedal Peter Židom: „Nech teda s istotou vie celý dom Izraela, že toho Ježiša, ktorého ste vy ukrižovali, Boh urobil aj Pánom aj Mesiášom.“

Peter hovoril s istotou a chcel, aby aj jeho poslucháči mali istotu. Čoho istotu? Pán Ježiš vstal z mŕtvych.

V evanjeliu sme počuli, koľko sa Pán Ježiš „natrápil“ s Máriou Magdalénou, aby mala istou, že je to on a aby to s istotou hlásala. Preto: Mária Magdaléna išla a zvestovala učeníkom: „Videla som Pána,“ a že jej toto povedal.

Koľko sa Ježiš natrápil s apoštolmi (najmä Tomášom), kým uverili. Teraz som to slovo nedal do úvodzoviek. Je až neuveriteľné koľko im vysvetľoval, že vstane z mŕtvych a potom tomu neverili. Koľko ich na to pripravoval!

Myslíte si, že aj s nami sa netrápi Pán Ježiš? Žijeme ako ľudia, ktorí veria, že Pán Ježiš vstal z mŕtvych?

Turzovka, 3.4.2018