Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Minule: 

Nevyvážené osobnosti sa negatívne prejavujú aj na sociálnych sieťach

Ľudia zahltení sebectvom nepoznajú súcit

Vyvážene osobnosti sú pripravené chrániť iných

Chýba zmysel pre rodinu

Chránime aj iných

Tak ako sa chránime v nebezpečenstve, pomáhame aj iným ak sú ohrození. Tak ako pomáhame v prípade živelnej pohromy, pomáhame aj v prípade útoku na iných. A je prirodzené, že si chránime rodinu.

A čo veľká rodina - národ?

Rodina je základná bunka národa, štátu, spoločnosti. Tak ako má právo brániť sa rodina, tak má právo brániť sa aj národ. O tom asi nik nepochybuje. To sa volá obranná vojna.

Obranná vojna

Katechizmus Katolíckej cirkvi v texte 2308 píše: „Každý občan a každý vládny činiteľ je povinný pričiniť sa o to, aby sa vyhlo vojnám.

„Dokedy bude jestvovať nebezpečenstvo vojny a bude chýbať kompetentná medzinárodná autorita vybavená primeranou brannou mocou, dovtedy sa nebude môcť uprieť vládam právo na oprávnenú obranu, (2266) ak sa už vyčerpali všetky prostriedky pokojného urovnania.“

Žiaľ „chýba kompetentná medzinárodná autorita vybavená primeranou brannou mocou“. OSN - Tam má agresor právo veta. NATO sa nechce zapájať.

Nemajú sa Ukrajinci brániť, keď tam strieľajú civilistov, znásilňujú ženy, zomierajú detí, ničia im domy...?

Nabudúce: Dodávanie zbrani