Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Minule:

Nedostatok ovládania je celospoločenský jav

Nedostatok ovládania sa dokonca toleruje

Najmä v športe chýba ovládanie a tým aj čestnosť

Človek sa nezvládnutými emóciami vracia do džungle 

Agresivita v spoločnosti

Minule sme hovorili o tom, že agresivita sa zjavne prejavuje v športe – u aktérov i divákov. V ostatnom čase v politike, i na sociálnych sieťach. Stačí si prečítať komentáre pod hociktorým článkom na internete a musíme si položiť otázku: Prečo chodia ľudia na internet? Často aby sa vyzúrili, urážali, mohli používať hrubý slovník, písať nepríjemné veci, byť zmyselní. A čo je zarážajúce, podporujú vojnových agresorov.

Agresivita v hĺbke srdca

Už sme si povedali, že ak je hnev v srdci, aj maličkosť môže byť tou povestnou iskrou spôsobujúcou výbuch.

Ako nedostať agresivitu do srdca?

Treba byť za všetko vďačný, akceptovať to, čo sa deje a snažiť sa pochopiť iných.

Keď sa ráno zobudíme a poďakujeme Stvoriteľovi za deň, za raňajky, za dostatok jedla, za silu, inteligenciu a zdravie, aby sme si na to všetko zarobili, nemôžeme byť nespokojní.

Dôležitosť vzťahov

Keď máme okolo seba svojich blízkych, priateľov, keď s nimi normálne komunikujeme, zaželáme si pekný deň, keď sa usmejeme na okoloidúceho a on ti úsmev vráti... nemôžme mať v srdci hnev. Nebudeme agresívni.

Idyla?

Samozrejme, nie vždy nám svieti slnko, nie vždy nás sprevádza úsmev blízkych. Je však v našich silách, aby sme sa neurážali, nehnevali, aj keď nám v tomto živote všetko nevyhovuje. O tom je asketika.

Nabudúce: Čo s agresivitou u iných