Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Minule:

Korene hnevu môžu byť už v detstve

Ak si nepriznáme hnev v srdci, nemôžeme ho liečiť

Analyzujme príčiny výbuchov

Dôsledky vnútorného napätia môžu byť psychosomatické a psychické

Nedostatok sebaovládania - ako celospoločenský jav

Zdá sa, že sebaovládanie je potrebné ako nikdy predtým. U koho chýba, toleruje to aj u iných. Dokonca politikom pripisujú plusové body ak sa rozčúlia; asi si myslia, že sa tak horlivo angažujú pre nás.

      „Emotívnosť“ - neovládanie sa v športe

Za dobrú divácku kulisu sa považuje to, keď sa diváci medzi sebou bijú. Už nielen na hokejové zápasy sa chodí kvôli bitkám. Dokonca aj na galantnom športe ako je tenis, hráči rozbíjajú rakety, nadávajú a mladí sa to od nich učia.

      Šport by mal vychovávať

Tréner Weiss reaguje na Kuckov incident: „Chápem ho, bol premotivovaný“. Viete si predstaviť niekoho pohrýzť? Už sme ako opice? Ten istý tréner povie pred novinármi: „Ak mi poradíte, ako skrotiť môjho syna a Barseghjana, veľmi by ste mi pomohli.“ Nevychoval ho ako otec, ani ako tréner? Tréneri by mali vychovávať! Alebo máme čakať, že aj naše deti sa budú učiť hrýzť?

Čo poviete na tento titulok? „Barbara Strycová se kousla“. Už začne aj samohryzenie?!

       Emocionálny náboj?

Je žiadaný, ale len agresivita sú emócie? Nevracia sa človek do džungle?

Nabudúce: Prečo sú dnes ľudia takí zlí a agresívni?