Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Minule: 

Ježiš prekvapuje svojimi postojmi

Ježiš nie je populista

Ježiš má veľké požiadavky 

Ježiš hovorí – ako počúvať?

Na cintoríne som stretol rodáka s ktorým som kedysi miništroval. Rozhovoril sa: „Prišiel som sa porozprávať s mamou“. Páčilo sa mi to. Poznal som jeho matku, iste mu dávala dobré rady a ak jej syn spomínal na ňu pri hrobe, určite si na ne spomenul a sú mu svetlom. Asi každý má takéto skúsenosti.

Ako sa dá počúvať Ježiša?

Vo vzťahu s Ježišom robíme chybu, že mu často hovoríme formulky iných – aj keď pekné. Je potrebné zastaviť sa pred nim, rozpovedať mu svoje radosti a starosti a počúvať. Najmä vtedy, keď sme neistí, možno bezradní a nevieme, čo máme robiť.

Ježiš je Cesta

Možno prichádzate na cintorín, aby ste sa poradili s otcom a matkou, pripadne inými blízkymi. Aj keď sa vám neozve žiaden hlas, predsa cítite, že vás počujú, že vás chápu a že vám chcú pomôcť. Odchádzate posilnení a často vám príde na myseľ riešenie problémov. Omnoho skôr môže pomôcť Ježiš.

Spoznanie cesty

Rodičia, ktorí vedeli pochopiť svoje deti za života, ktorí im dávali dobrý príklad, mali na nich čas, ktorí sa vedeli s nimi múdro porozprávať, takíto rodičia budú vedieť poradiť aj po smrti. Prichádzajú len k tým, ktorí ich naozaj milovali. A Ježiš sa obetoval za nás!

A preto, kto nám lepšie poradí, je lepším vzorom ak nie Pán Ježiš. Je potrebné poznávať ho a počúvať.

Nabudúce: Kde nám hovorí Ježiš dnes?