Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a pobožnosti   

Začína sa Týždeň modlitieb za duchovné povolania, preto všetky pobožnosti, ktoré pravidelne mávame, budú s týmto nábožným úmyslom.

PO SO: férie po 3. veľkonočnej nedeli

Chvály budú na budúcu sobotu po večernej svätej omši.

NE: ŠTVRTÁ VEĽKONOČNÁ – NEDEĽA DOBRÉHO PASTIERA   

 

Birmovanci

Vo štvrtok 18.4. o 18:00 hod. začíname nácvik na birmovku, ktorá bude v sobotu 27.4.2024. Účasť všetkých birmovancov je povinná! Birmovanci sa tiež zúčastnia na Novéne k Duchu Svätému každý deň od 18.4. do 26.4. 2024.

 

Brigáda pred birmovkou

Prosíme birmovancov, aby pred birmovkou pomohli vyčistiť a upraviť okolie kostola, pastoračného centra a fary. Brigáda bude v sobotu 20.4. hneď po Novéne a nácviku, ktorý bude o 9:00 hod.

 

Jarná púť Živčáková

Dávame vám do pozornosti Jarnú púť na pútnickom mieste Hora Živčáková – uskutoční sa v dňoch 7. - 8. mája 2024. Slávnostnú svätú omšu v stredu 8. mája o 11:00 hod. bude celebrovať žilinský biskup Mons. Tomáš Galis. Bližšie informácie nájdete vo výveske pred kostolom, na webe a fejsbuku Farnosti Turzovka. Všetci ste srdečne pozvaní!

 

Púť do Medžugorja s pobytom pri mori

Prosíme tých, čo sa prihlásili na púť do Medžugorja a ešte nám neodovzdali podpísaný informovaný súhlas s platbou 270€, aby tak urobili do 15. 5.2024.

 

Zbierka

Na budúcu nedeľu je zbierka na seminár.

 

Upratovanie kostola

V tomto týždni upratuje skupina č. 3. Zoznam všetkých skupín je k dispozícii vo výveske pred kostolom. Ďakujeme za vašu ochotu pomôcť. Zároveň prosíme všetkých, čo sa prihlásili na upratovanie farského kostola, aby prišli na spoločné stretnutie do kostola v pondelok 15.4., čiže zajtra po večernej sv. omši o 18:00 hod. 

 

Dary na kostol a poďakovanie

Na Boží hrob ste obetovali spolu 1760,56 €. Z prvonedeľnej zbierky na záchranu kostola v Dlhej nad Kysucou ste obetovali: Turkov 78€, Dlhá 166,95€, Turzovka 966,58€ a 200 czk. Na kostol obetovali: manželia Jozef a Oľga Kopyčárovci 100€, z pohrebu bohuznámy darca 30€, z uloženia urny Anna Šteinigerová 20€.  Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Ohlášky

Rímskokatolícky farský úrad Zákopčie oznamuje, že sviatosť manželstva chcú uzavrieť: Martin Kubiš, ktorý pochádza z Farnosti Turzovka a Kristína Bednárová, ktorá pochádza z Farnosti Zákopčie.

Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.