Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a pobožnosti

PONDELOK až NEDEĽA sú dni vo Veľkonočnej oktáve.   

Od utorka budú pobožnosti tak ako pravidelne bývajú.

NEDEĽA: DRUHÁ VEĽKONOČNÁ – NEDEĽA BOŽIEHO MILOSRDENSTVA  

 

Výročná veľkonočná ofera

Dnes a zajtra je výročná veľkonočná ofera. Za vašu štedrosť a spolupatričnosť vám úprimne ďakujeme.

 

„Veľkonočný pondelok“

V pondelok, čiže zajtra, sú sväté omše ako v nedeľu.

 

Prvý piatok

V týždni máme prvý piatok v mesiaci. Keďže je bezprostredne po Veľkej noci, tak  spovedať budeme pol hodiny pred sv. omšami. V piatok  bude vyložená Sviatosť Oltárna vo farskom kostole od 16:30 do 17:45.  Starých a chorých budeme spovedať v Dlhej, Turkove, Závodí a Predmieri  vo štvrtok od 8:30; v Turzovke v piatok od 8:00.

Sv. omše na prvý piatok: Turzovka  - 7:00 a 18:00; Dlhá – 15:00, Turkov - 16:00 (spovedáme pred sv. omšami).

Pozývane vás, aby ste si v tomto roku vykonali pobožnosť deväť prvých piatkov po  sebe. K tomu je potrebné prijať sväté prijímanie na prvý piatok v mesiaci! Vyspovedať sa môžete aj v iný deň, nemusí to byť presne na prvý piatok.

 

Korčuľovanie

Informácia pre tých, čo sa prihlásili na korčuľovanie do Krásna nad Kysucou: Stretneme sa v utorok 2.4. na autobusovej zastávke Beskydská o 9:30 hod. V cene 8 eur je zahrnutá doprava a vstup do arény. Tešíme sa na pekné spoločné zážitky.

 

Výročná celodenná poklona

Na budúcu nedeľu bude v našej farnosti výročná celodenná poklona. Budete mať možnosť pokloniť sa Pánovi v takomto čase: po prvej sv. omši do 9:45; potom od 12:00 do 15:00 hod. Poklona sa ukončí odprosujúcou pobožnosťou, korunkou k Božiemu milosrdenstvu a Eucharistickým požehnaním. Zároveň si na budúcu nedeľu v kostole nábožne uctíme obraz Božieho milosrdenstva.

 

Stretnutie rodičov prvoprijímajúcich detí

Rodičia našich prvoprijímajúcich detí budú mať stretnutie v nedeľu 7. 4. hneď po ukončení výročnej celodennej poklony v kostole o 15:00 hod. Účasť všetkých rodičov je nutná!

 

Prvá nedeľa - zbierka

Na budúcu nedeľu je zbierka na záchranu kostola v Dlhej nad Kysucou. Je prvá nedeľa v mesiaci.

 

Upratovanie kostola

Po Veľkej noci začíname upratovať farský kostol podľa nahlásených skupín. V tomto týždni upratuje skupina č. 1. Zoznam všetkých skupín bude k dispozícii vo výveske pred kostolom. Ďakujeme za vašu ochotu pomôcť. 

 

Dary na kostol a poďakovanie

Na kostol  obetovali: z pohrebu Bohumil Kobolka 100€. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Ďakujeme pohrebníctvu Bytčánkových za  kvetinovú veľkonočnú výzdobu, ktorú darovali do farského kostala.  Osobitne ďakujeme všetkým, ktorí sa aktívnou službou pričinili o dôstojný priebeh slávenia Veľkej noci. Nech vás dobrotivý Pán Boh bohato odmení.