Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

Sv. Jána Nepomúckeho, kňaza a mučeníka

17:15 – Pobožnosť za prvoprijímajúce deti (modlia sa chlapci);

po večernej svätej omši pobožnosť trinástich utorkov ku cti svätého Antona za naše rodiny

Streda

17:15 – Pobožnosť za prvoprijímajúce deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

NANEBOVSTÚPENIE PÁNA, slávnosť

Piatok

Chvály po večernej sv. omši do 20:00 hod.

Sobota

Sv. Bernardína Sienského, kňaza, ľub. spomienka

Nedeľa

SIEDMA VEĽKONOČNÁ NEDEĽA

 

Májová pobožnosť

Dnes o 14:00 hod. je májová pobožnosť pri kaplnke  na Kempe. Na budúcu nedeľu bude pobožnosť o 14:00 hod. U Štefánkov na Vŕšku.

 

Prvoprijímajúce deti

Všetky prvoprijímajúce deti budú mať nácvik na prvé sväté prijímanie v pondelok, utorok, stredu, štvrtok a piatok o 16:00 hod. v kostole. Deti potom zostávajú aj na pobožnostiach o 17:15 hod. a vo štvrtok aj na večernej sv. omši o 18:00. Účasť je povinná! Rodičia si vyzdvihnú rovnošaty v stredu 17.5.  od 16:30 hod. pred kostolom.

 

Brigáda pred Prvým svätým prijímaním

Prosíme rodičov prvoprijímajúcich detí, aby  pomohli vyzdobiť a upratať kostol, tiež vyčistiť a upraviť okolie kostola a fary.  Brigáda bude v sobotu 20.5. od 9:30 hod., po skončení svätej spovede.

 

Spoveď detí pred Prvým svätým prijímaním

Prvoprijímajúce deti, ich rodičia a krstní rodičia budú mať svätú spoveď v sobotu 20.5. o 8:30 hod. v kostole. Prosíme ostatných príbuzných (napr. súrodencov a starých rodičov), aby využili možnosť vyspovedať sa v týždni pred svätými omšami. Povzbudzujeme Vás, aby ste si vykonali dobrú svätú spoveď!

 

Prvé sväté prijímanie

Na budúcu nedeľu 21.5. o 11:00 hod. bude v našej farnosti slávnosť Prvého svätého prijímania.

 

Nanebovstúpenie Pána

Vo štvrtok 18.5. je prikázaný sviatok Nanebovstúpenie Pána. Viaže nás povinnosť zúčastniť sa na svätej omši. Bohoslužby budú takto: Turzovka - 7:00, 18:00; Dlhá -  15:00; Turkov - 17:00. Už v stredu večer bude slávená svätá omša s platnosťou na tento sviatok.

 

Novéna k Duchu Svätému

V piatok 19. 5. sa začína Novéna k Duchu Svätému pred Turícami. Budeme sa ju modliť vždy po ranných sv. omšiach.

 

Zbierka na katolícke masmédiá

Na budúcu nedeľu bude zbierka na katolícke masmédiá.

 

Dary na kostol a poďakovanie

Z prvonedeľnej zbierky na záchranu kostola v Dlhej nad Kysucou ste obetovali: Turkov 79,50€, Dlhá 228,95€ a 100 czk, Turzovka 1042,95€ a 100 czk. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Ohlášky

Oznamujeme, že 20.5. 2023 chcú sviatosť manželstva uzatvoriť Andrej Šamaj  Terézia Paľuchová, ktorí pochádzajú z Farnosti Turzovka.

Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.