Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

Sv. Františka Assiského, spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

Sv. Faustíny Kowalskej, panny, ľub. spomienka

17:15 - Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

Sv. Bruna, kňaza, ľub. spomienka

Prvý štvrtok v mesiaci – Deň modlitieb za duchovné povolania

17:00 - Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia

Piatok

Ružencovej Panny Márie, spomienka

Prvý piatok v mesiaci

Sobota

Preblahoslavenej Panny Márie v sobotu

Nedeľa

DVADSIATA ÔSMA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

 

Prvá nedeľa - zbierka

Dnes je zbierka na záchranu kostola v Dlhej nad Kysucou. Je prvá nedeľa v mesiaci.

 

Októbrová ružencová pobožnosť – Vrch Hlinené

Dnes o 14:00 hod. vás pozývame na Vrch Hlinené, kde sa pri kríži uskutoční pobožnosť  posvätného ruženca. Na budúcu nedeľu o 14:00 hod. sa budeme modliť posvätný ruženec pri kaplnke U Okuliarov.

 

Október – mesiac posvätného ruženca

V októbri sa modlíme ruženec každý deň ráno o 6:15. V pondelok, utorok a stredu v rámci vyhlásených pobožností o 17:15, vo štvrtok o 17:00, v piatok o 17:15 a  v sobotu o 16:45 hod.

 

Úplné odpustky

Úplné odpustky môžu získať tí, čo sa modlia ruženec v kostole, v kaplnke alebo v rodine, v rehoľnom spoločenstve alebo nábožnom združení. Na získanie odpustkov sa vyžaduje: 1. Stačí päť desiatkov, 2. k modlitbe treba pridať nábožné rozjímanie o tajomstvách, 3. pri verejnom recitovaní treba vysloviť tajomstvá podľa zaužívaného zvyku. Veľmi Vám odporúčame, aby ste sa modlili ruženec spoločne vo svojich rodinách.

 

Ružencová aktivita pre deti

Pozývame všetky deti, aby sa v mesiaci október v kostole modlili posvätný ruženec. Vždy po modlitbe nech sa zapíšu v sakristii. Na konci mesiaca bude ich úsilie odmenené.

 

Prvý piatok

V týždni máme prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme pol hodiny  pred sv. omšami. V piatok  bude vyložená Sviatosť Oltárna vo farskom kostole od 16:30 do 17:45. Starých a chorých budeme spovedať v Dlhej, Závodí a Predmieri  vo štvrtok od 8:30; v Turzovke v piatok od 8:00. Sv. omše na prvý piatok:  

Turzovka  - 7:00 a 18:00; Dlhá – 15:00, Turkov - 16:00 (spovedá sa pred sv. omšami).

 

Misijné zrnká

Pozývame všetky dievčatá od tretieho do šiesteho ročníka na pravidelné stretnutia – „misijného zrnka“ vždy v stredu o 16:00 hodine do pastoračného centra. Na stretnutí sa zabavíme, porozprávame aj si zatancujeme, či niečo vytvoríme...

O piatej pôjdeme spolu do kostola na modlitbu posvätného ruženca a celé popoludnie ukončíme účasťou na sv. omši. Srdečne vás pozývame vytvoriť pekné spoločenstvo. Štartujeme už túto stredu – stretneme sa pri kríži pred naším kostolom.

 

Jesenná púť Živčáková

Dávame vám do pozornosti jesennú púť na Hore Živčáková – uskutoční sa na budúcu nedeľu 9. októbra. Svätú omšu o 11:00 hod. bude celebrovať žilinský biskup Mons. Tomáš Galis. Bližšie info nájdete vo výveske, na webe a fejsbuku Farnosti Turzovka.

 

Svätá omša za ružencové spoločenstvo

Na budúcu nedeľu 9.10. o 7:00 hod. sa bude slúžiť svätá omša za ružencové spoločenstvo z Vyšného Konca.

 

Dlhá nad Kysucou – sv. omša

Dávame vám do pozornosti, že na budúcu nedeľu 9.10. svätá omša v Dlhej nebude. Ďakujeme za pochopenie.

 

Adoptuj si svojho birmovanca

Pozývame vás k aktivite s názvom Adoptuj si svojho birmovanca. Spočíva v modlitbe za našich birmovancov. Kto má záujem môže sa prihlásiť v sakristii. Potom si vylosujete svojho birmovanca, za ktorého sa budete modliť počas celej prípravy. Vopred vám ďakujeme za vašu ochotu sprevádzať našich birmovancov modlitbou, ktorú tak nutne potrebujú.

 

Dary na kostol a poďakovanie

Na záchranu  kostola v Dlhej nad Kysucou obetovali: členovia Ružencového spoločenstva z Vyšného konca 150€ a veriaci z Dlhej spolu 770€. Srdečná vďaka za milodary na kostol.  Nech Pán odmení vašu angažovanosť vo farnosti, modlitby a obety.