Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár 

Pondelok

Féria

Utorok

Féria

Streda

Féria

Štvrtok

Féria

Piatok

Štedrý deň

Sobota

NARODENIE PÁNA, slávnosť

Nedeľa

SVÄTEJ RODINY JEŽIŠA, MÁRIE A JOZEFA, sviatok

 

Sv. omše v Adventnom období

V pondelok až štvrtok budú sväté omše ráno o 6:30 a večer o 18:00 hod. Spovedáme:  ráno pol hodiny a večer hodinu pred sv. omšami.

Pobožnosti sú tak ako zvyčajne.

 

Štedrý deň

V piatok  na štedrý deň budú sv. omše takto:

Turzovka – 7:00, 15:00 – Vigília narodenia Pána (pre deti a starších).

Nočné vianočné sväté omše: Dlhá o 22:30, Turkov o 22:30.

Polnočná svätá omša v Turzovke vo Farskom kostole o 24:00 (00:00) hod.

Na štedrý deň pri sv. omšiach ráno o 7:00 a o 15:00 hod. budeme požehnávať betlehemy. Prineste si do kostola svoje betlehemy na požehnanie.

 

Slávnosť Narodenia Pána

V sobotu na slávnosť Narodenia Pána sa sväté omše slávia takto:

Prvá bude už skoro ráno na svitaní tzv. Pastierska svätá omša o 5:45 hod. Potom o 7:00, 8:30, 9:45, 11:15 a 15:00 s vianočnou pobožnosťou. Dávame vám do pozornosti tri pridané sväté omše v SOBOTU na Božie narodenie o 5:45, 8:30 a o 15:00 hod. 

Vo filiálnych kostoloch: Turkov o 8:30 a Dlhá o 9:45 (v sále Obecného úradu).

 

Sväté omše v nedeľu Svätej rodiny

V nedeľu na sviatok Svätej rodiny sú sväté omše takto: 7:00, 8:30, 9:45, 11:15 a 15:00. Dávame vám do pozornosti dve pridané sväté omše v nedeľu o 8:30 a o 15:00 hod.  

Vo filiálnych kostoloch: Turkov o 8:30 a Dlhá o 9:45 (v sále Obecného úradu). Sviatok sv. Štefana, prvého mučeníka, sa v tomto roku neslávi.  

 

Vianočná ofera

Počas vianočných sviatkov je výročná vianočná ofera. Vopred ďakujeme za vašu štedrosť a spolupatričnosť.

 

Dobrá novina - koledovanie

Koledovanie – Dobrá novina sa v tomto roku neuskutoční. Ak chcete, môžete potom prispieť na projekt Dobrej noviny do pokladničky, ktorá bude pripravená pod chórom.    

 

Požehnanie domov a bytov

V našich krajoch je zvykom v období Zjavenia Pána požehnávať príbytky. Pre epidemické opatrenia budeme požehnávať vaše príbytky v inom vhodnejšom období. Včas vás budeme informovať. Ďakujeme za pochopenie. 

 

Nové opatrenia

Sväté omše sa slúžia v režime OP (očkovaní, prekonaní – 30 účastníkov bohoslužieb). Prosíme Vás, aby ste si pri vstupe do kostola dezinfikovali ruky, použili respirátor a dodržiavali dostatočný odstup. Z dôvodu pastoračnej starostlivosti o veriacich sme k dispozícii pre všetkých, čo majú záujem o sviatosti Cirkvi (spoveď, sväté prijímanie, pomazanie chorých, krst, sobáš a náuky k sviatostiam).

 

Ponuky a  poďakovanie

Už vo štvrtok po svätých omšiach si môžete z farského kostola vziať betlehemské svetlo do svojich príbytkov. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.