Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár a program pobožností    

Pondelok

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

Prvý štvrtok v mesiaci – deň modlitieb za duchovné povolania

17:00 – Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia

Piatok

Sv. Gregora Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi,  spomienka

Prvý piatok v mesiaci

Sobota

Prvá sobota v mesiaci

Nedeľa

DVADSIATA TRETIA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

  

Prvý piatok

V týždni máme prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme pol hodiny  pred sv. omšami. V piatok  bude vyložená Sviatosť oltárna vo farskom kostole od 16:30 do 17:45. Starých a chorých budeme spovedať v Dlhej, Závodí a v Predmieri  vo štvrtok od 8:30; v Turzovke v piatok od 8:00. Sv. omše na prvý piatok:

Turzovka  - 7:00 a 18:00; Turkov - 16:00 (spovedá sa pred sv. omšami).

 

Cyklotúra

Pozývame vás na cyklotúru. Stretneme sa v stredu na farskom dvore o 9:30 hod.

   

Návšteva pápeža Františka

Pri príležitosti stretnutia mladých s pápežom Františkom organizujeme v rámci dekanátu autobus do Košíc. Stretnutie sa uskutoční 14. 9.  Podmienka pre tých, čo sa chcú zúčastniť je očkovanie a individuálna registrácia. 

Tiež dňa 15.9. organizujeme autobus do Šaštína na svätú omšu so sv. otcom Františkom. Podmienky sú také isté ako do Košíc. Využite túto jedinečnú príležitosť návštevy Svätého otca na Slovensku a prihláste sa do Šaštína alebo do Košíc. Veľmi vás k tomu povzbudzujeme! Zapísať sa môžete v sakristii farského kostola. Cena za dopravu do Šaštína je 11 eur a cena za dopravu do Košíc je 17 eur.

 

Zbierka školských pomôcok

V Pastoračnom centre sa budú vydávať Školské pomôcky v tomto týždni každý deň ráno a večer po svätých omšiach.

 

Prihlasovanie na birmovku

Dávame vám do pozornosti, že začíname prípravu na birmovku 2022. Žiaci deviateho ročníka a dospelí veriaci, ktorí chcú prijať sviatosť birmovania, sa môžu prihlásiť na fare po svätých omšiach. Registrácia potrvá dva týždne, čiže  do nedele 12. 9. 2021. Prosíme, aby sa prihlásili len tí, ktorí chcú chodiť do kostola a pristupovať k sviatostiam celý život!!! Nielen pred birmovkou a potom dosť! To je nešťastné chápanie prípravy na birmovku a jej prijatia.

 

Pozvánky a ponuka

  • V sobotu 4.9.2021 si pripomíname piate výročie svätorečenia Matky Terezy. Pri tejto príležitosti vo farnosti organizujeme charitatívnu zbierku trvanlivých potravín. Dary môžete nosiť do pastoračného centra pred svätými omšami. Nech pán odmení váš súcit s biednymi.
  • Pri príležitosti začiatku nového školského roka bude na budúcu nedeľu 5.9. o 11:15 hod. svätá omša VENI SANCTE. Pozývame na ňu všetkých žiakov, študentov, rodičov a učiteľov.
  • Na stolíku máte k dispozícii obľúbené katolícke kalendáre na budúci rok 2022 s tematikou pútnických miest a svätých.

 

Prvá nedeľa v mesiaci

Na budúcu nedeľu je zbierka na kostol.  Ďakujeme za Vašu štedrosť.

 

Dary na kostol

Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Ohlášky

Oznamujeme vám, že dňa 4.9.2021 chcú uzatvoriť manželstvo Tibor Belanec a Zuzana Kováčiková, ktorí pochádzajú z Farnosti Turzovka.

Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.