Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností    

Pondelok

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

17:15 – Mariánske večeradlo

Piatok

Féria

Sobota

Panny Márie v sobotu

Nedeľa

DVANÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

 

Verejné bohoslužby

Pri bohoslužbách sa môže naplniť 25 percent kapacity kostola. V nedeľu dávame do pozornosti dve pridané sväté omše o 8:30 a 15:00 hod. s krátkou júnovou pobožnosťou k Božskému Srdcu Ježišovmu.

 

Svätá omša pre prvoprijímajúce deti

Prosíme prvoprijímajúce deti, aby sa s rodičmi zúčastňovali na nedeľných svätých omšiach.  V pondelok  14.6. o 16:00 hod. bude sv. omša a náuka pre prvoprijímajúce deti. Účasť je povinná.

 

Rovnošaty

Prosíme rodičov prvoprijímajúcich detí, aby si spolu s deťmi prišli objednať rovnošaty na prvé sväté prijímanie. Skúška rovnošiat bude v stredu 16.6. v pastoračnom centre podľa tried: o 16:00  - 3A, o 16:30 - 3B, o 17:00  - 3C, Dlhá, Detský domov a ostatní.

 

Birmovanci

Dnes po sv. omši 11:15 hod. majú birmovanci spoločnú modlitbu Novény k Duchu Svätému. V tomto týždni každý deň od pondelka do piatku sa budú birmovanci stretávať v kostole o 18:00 hod. Zúčastnia sa na večerných svätých omšiach, Novéne k Duchu Svätému a na nácvikoch. Účasť všetkých birmovancov je povinná!!! Prosíme birmovancov a ich rodičov, aby sa pred birmovkou postarali o výzdobu kostola a jeho okolia. 

 

Spoveď pred birmovkou 

V piatok 18.6. o 19:00 hod. bude v kostole spoveď birmovancov, rodičov a birmovných rodičov. Prosíme ostatných príbuzných (napr. súrodencov a starých rodičov), aby využili možnosť vyspovedať sa v týždni pred svätými omšami. Povzbudzujeme Vás, aby ste si vykonali dobrú svätú spoveď.

 

Birmovka

V sobotu 19.6.2021 bude v našej farnosti birmovka. Slávnostnú svätú omšu spojenú s vysluhovaním sviatosti birmovania bude celebrovať generálny vikár žilinskej diecézy Mons. Marek Hriadel o 10:00 hod. Z tohto dôvodu ranná svätá omša o 7:00 hod. nebude. Na slávnosti v kostole budú môcť byť len birmovanci, birmovní rodičia, animátori, asistencia a kňazi. Ostatní sa môžu zúčastniť na slávnosti vonku pred kostolom. 

 

Púť do Medžugorja s pobytom pri mori

V čase od 16.8. do 22.8. 2021 organizujeme hodovú púť do Medžugorja s dvojdňovým pobytom pri mori. V cene 190€ je zahrnutá doprava, poistenie, polpenzia (tri dni) a ubytovanie (na 4 noci). Môžete sa prihlásiť v sakristii. Kto sa prihlási, musí si vyzdvihnúť aj Súhlas so spracovaním osobných údajov. 

 

Dary na kostol

Na kostol ste obetovali: z prvonedeľnej zbierky – Turkov 51€, Turzovka 765, 97€; Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.