Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností    

Pondelok

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

Sv. Efréma, diakona a učiteľa Cirkvi, ľub. spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

9:00 – Mariánske večeradlo

Piatok

NAJSVÄTEJŠIEHO SRDCA JEŽIŠOVHO, slávnosť

Sobota

Nepoškvrneného Srdca Preblahoslavenej Panny Márie, spomienka

Nedeľa

JEDEÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

   

Verejné bohoslužby

Sväté omše sa slúžia tak ako zvyčajne. Od pondelka sa môže pri bohoslužbách naplniť 25 percent kapacity kostola. Z tohto dôvodu sa vstupné lístky rušia.

V nedeľu dávame do pozornosti dve pridané sväté omše o 8:30 a 15:00 hod. s krátkou júnovou pobožnosťou k Božskému Srdcu Ježišovmu.

 

Prvá nedeľa v mesiaci

Dnes je prvonedeľná zbierka na kostol. Srdečná vďaka za vaše milodary.

 

Stretnutie rodičov prvoprijímajúcich detí

Rodičia našich prvoprijímajúcich detí budú mať  stretnutie dnes po svätej omši  o 15:00 hod. v kostole. Z dôvodu obmedzeného počtu stačí, keď na stretnutie príde jeden z rodičov. Účasť je nutná.

 

Svätá omša pre prvoprijímajúce deti

Prosíme prvoprijímajúce deti, aby sa s rodičmi zúčastňovali na nedeľných svätých omšiach.  V pondelok  7.6. o 16:00 hod. bude sv. omša a náuka pre prvoprijímajúce deti. Účasť je povinná.

 

Kňazská rekolekcia

Srdečne Vás pozývame na rekolekciu kňazov turzovského dekanátu, ktorá bude vo štvrtok 10.6. o 10:00 hod. vo farskom kostole. Z tohto dôvodu vo štvrtok svätá omša ráno o 7:00 nebude. Vďaka za pochopenie.

 

Birmovanci

Vo štvrtok 10.6. o 18:00 hod. začíname nácvik na birmovku, ktorá bude v sobotu 19.6.2021. Účasť všetkých birmovancov je povinná! Birmovanci sa tiež zúčastnia na Novéne k Duchu Svätému každý deň od 10.6. do 18.6. 2021.

 

Slávnosť Najsvätejšieho Srdca Ježišovho

V piatok na Slávnosť Najsvätejšieho Srdca Ježišovho budú sväté omše takto:

7:00, 16:00 a 18:00 hod. Na večernej sv. omši o 18:00 budú prítomní birmovanci.

V Turkove o 16:00 hod.

 

Brigáda pred birmovkou

Prosíme birmovancov a ich rodičov, aby pred birmovkou pomohli upratať kostol, tiež vyčistiť a upraviť okolie kostola, pastoračného centra a fary. Brigáda bude v sobotu 12.6. hneď po Novéne a nácviku, ktorý bude o 9:00 hod.

 

Svätá omša pri kaplnke U Kubačkov

Na budúcu nedeľu bude pri kaplnke v Hlinenom U Kubačkov  svätá omša o 11:15 hod.   Budeme ju sláviť pri príležitosti titulu kaplnky k Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie a zároveň v deň výročia posvätenia kaplnky. Srdečne Vás pozývame.  

 

Púť do Medžugorja s pobytom pri mori

V čase od 16.8. do 22.8. 2021 organizujeme hodovú púť do Medžugorja s dvojdňovým pobytom pri mori. V cene 190€ je zahrnutá doprava, poistenie, polpenzia (tri dni) a ubytovanie (na 4 noci). Môžete sa prihlásiť v sakristii. Kto sa prihlási, musí si vyzdvihnúť aj Súhlas so spracovaním osobných údajov. 

 

Sv. omša U Zajacov

Na budúcu nedeľu o 15:30 hod. bude svätá omša pri kaplnke U Zajacov.

 

Dary na kostol

Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Ohlášky

Oznamujeme, že sviatosť manželstva chcú 12.6.2021 uzatvoriť Daniel Daubner a Erika Bojdová, ktorí pochádzajú z Farnosti Turzovka, bytom Ostrava. Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.