Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností 

Pondelok

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

Sv. Justína, mučeníka, spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

Sv. Marcelína a Petra, mučeníkov, ľub. spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

NAJSVÄTEJŠIEHO KRISTOVHO TELA A KRVI, slávnosť

17:00 – Mariánske večeradlo

Piatok

Prvý piatok v mesiaci

Sobota

Prvá sobota v mesiaci; sv. Bonifáca, biskupa a mučeníka, spomienka

Nedeľa

DESIATA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

 

Verejné bohoslužby

Sväté omše sa slúžia tak ako zvyčajne.

V nedeľu dávame do pozornosti dve pridané sväté omše o 8:30 a 15:00 hod. s krátkou májovou pobožnosťou. V mesiaci jún sa budeme modliť po svätej omši o 15:00 hod. litánie k Božskému Srdcu Ježišovmu.

 

Prvý piatok

V týždni máme prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme pol hodiny pred sv. omšami. Starých a chorých budeme spovedať v Dlhej, Závodí a Predmieri  vo štvrtok od 8:30; v Turzovke v piatok od 8:00. 

Sv. omše na prvý piatok: Turzovka – 7:00, 16:00 (pre birmovancov) a 18:00.

Sviatosť Oltárna bude vystavená od 16:45 do 17:45.

Turkov - 16:00 (spovedáme pred sv. omšou).

 

Svätá omša pre prvoprijímajúce deti

Prosíme prvoprijímajúce deti, aby sa s rodičmi zúčastňovali na nedeľných svätých omšiach.  V pondelok  31.5. o 16:00 hod. bude sv. omša a náuka pre prvoprijímajúce deti. Účasť je povinná.

 

Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi

Vo štvrtok je slávnosť Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi. Bohoslužby budú takto:

Turzovka - 7:00, 16:00, 18:00. Dávame vám do pozornosti pridanú svätú omšu o 16:00 hod.  V stredu večer o 18:00 hod. bude svätá omša slúžená už s platnosťou na túto slávnosť. Turkov o 16:00 hod. Pobožnosť oltárikov tento rok nebude.

 

Svätá omša pre birmovancov

Prosíme birmovancov, aby sa zúčastňovali na nedeľných svätých omšiach a pristupovali k sviatosti zmierenia. Svätá omša a náuka pre birmovancov bude v piatok 4.6. o 16:00 hod. v kostole. Účasť je povinná.

 

Krsty

V sobotu 5. júna bude svätá omša aj o 10:00 hod., pri ktorej sa bude vysluhovať sviatosť krsu.

 

Fatimská sobota Rajecká Lesná

Informácia pre tých, ktorí sa prihlásili na Fatimskú sobotu do Rajeckej Lesnej: Odchod autobusu bude v sobotu 5.6. o 14:30 hod. z autobusovej zastávky Beskydská. Cena za dopravu je 4 eurá. Sú ešte voľné miesta, môžete sa prihlásiť. Srdečne vás pozývame.

 

Stretnutie rodičov prvoprijímajúcich detí

Rodičia našich prvoprijímajúcich detí budú mať  stretnutie v nedeľu 6. 6.  po svätej omši  o 15:00 hod. v kostole. Z dôvodu obmedzeného počtu stačí, keď na stretnutie príde jeden z rodičov. Účasť je nutná.

 

Svätá omša za ctiteľov Panny Márie U Okuliarov

Na budúcu nedeľu 6.6. o 15:00 hod. sa bude slúžiť svätá omša za ctiteľov Panny Márie U Okuliarov.  

 

Prvá nedeľa v mesiaci

Na budúcu nedeľu je zbierka na kostol. Je prvá nedeľa v mesiaci jún.

 

Púť do Medžugorja s pobytom pri mori

V čase od 16.8. do 22.8. 2021 organizujeme hodovú púť do Medžugorja s dvojdňovým pobytom pri mori. V cene 190€ je zahrnutá doprava, poistenie, polpenzia (tri dni) a ubytovanie (na 4 noci). Môžete sa prihlásiť v sakristii. Kto sa prihlási, musí si vyzdvihnúť aj Súhlas so spracovaním osobných údajov. 

 

Dary na kostol  - Obyvatelia a mariánsky ctitelia U Okuliarov darovali na kostol 100 eur. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Ohlášky

Oznamuje, že sviatosť manželstva chcú 05. 06. 2021 uzatvoriť Matej Tuhovčák, ktorý pochádza z Farnosti Turzovka, bytom Brezová Pod Bradlom a Alica Baranová,  ktorá pochádza z Farnosti Brezová pod Bradlom. Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.