Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

Sv. Jána I., pápeža a mučeníka, ľub. spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

Sv. Bernardína Sienského, kňaza, ľub. spomienka

17:00 – Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia

Piatok

Sv. Krištofa Magallanesa, kňaza, a spoločníkov, mučeníkov

Po večernej sv. omši budú chvály do 20:00 hod. 

Sobota

Sv. Rity z Cascie, rehoľníčky, ľub. spomienka

Nedeľa

ZOSLANIE DUCHA SVÄTÉHO, slávnosť

 

Verejné bohoslužby

Sväté omše sa slúžia tak ako zvyčajne.

V nedeľu dávame do pozornosti dve pridané sväté omše o 8:30 a 15:00 hod. s krátkou májovou pobožnosťou. V prípade pekného počasia sa nedeľné sväté omše o 9:45 a 11:15 budú sláviť vonku pred kostolom. V Dlhej dočasne sväté omše nebudú.

 

Zbierka na Katolícke masmédiá

Pri príležitosti 55. svetového dňa spoločenských komunikačných prostriedkov je dnes zbierka na katolícke masmédiá. Môžete ich podporiť aj poštovými poukazmi, ktoré sú k dispozícii na stolíku. Teraz zvlášť oceňujeme dôležitosť a význam katolíckych masmédií. Súčasný stav, v ktorom sa nachádzame, len potvrdzuje, aby sme ich  fungovanie a produkciu ochotne podporovali! Dnes je aj Svetový deň modlitieb za Cirkev v Číne, ktorý ustanovil pápež Benedikt XVI. v roku 2007. 

    

Svätá omša pre prvoprijímajúce deti

Prosíme prvoprijímajúce deti, aby sa s rodičmi zúčastňovali na nedeľných svätých omšiach.  V pondelok 17.5. o 16:00 hod. bude sv. omša a náuka pre prvoprijímajúce deti. Účasť je povinná.

 

Svätá omša pre birmovancov

Je potrebné, aby sa birmovanci zúčastňovali na nedeľných svätých omšiach a pristupovali k sviatosti zmierenia. Svätá omša a náuka pre birmovancov bude v piatok 21.5. o 16:00 hod. v kostole. Účasť je povinná.

 

Novéna k Duchu Svätému

Modlíme sa Novénu k Duchu Svätému pred Turícami. Vždy po ranných sv. omšiach.  Na výzvu pápeža Františka sa našej farnosti ako spoločenstvo duchovne spájame v modlitbe posvätného ruženca každý deň o 19:00 hod.

 

Kántrové dni

Letné kántrové dni sú na budúci týždeň v stredu, piatok a sobotu. Záväzný je iba jeden deň. Ich obsahom sú prosby za jednotu kresťanov alebo za duchovné povolania.

 

Fatimská sobota Rajecká Lesná

Pozývame vás na slávenie Fatimskej soboty, ktorá sa uskutoční na prvú júnovú sobotu 5.6.2021. v Rajeckej Lesnej. Budeme tam spolu celý turzovský dekanát s kňazmi a  s otcom biskupom Tomášom Galisom. Program začína modlitbou posvätného ruženca o 17:00 hod. O 18:00 hod. bude svätá omša. Kto má záujem, nech sa prihlási v sakristii. Pôjdeme autobusom. Cena za dopravu sú 4 eurá. 

 

Svätodušná ofera

Na budúcu nedeľu je svätodušná ofera.

 

Dary na kostol

Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Ohlášky

Rímskokatolícky farský úrad Korňa oznamuje, že sviatosť manželstva chcú uzatvoriť Jozef Gajdičiar Marta Šupicová , ktorí pochádzajú z Farnosti Turzovka.

Ďalej Rímskokatolícky farský úrad Oščadnica oznamuje, že sviatosť manželstva chcú uzatvoriť Vladimír Škripek, ktorý pochádza z Čadce a Gabriela Bulejová, ktorá pochádza z Farnosti Turzovka.

Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.